ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 apr. 2013

Cozonac impletit cu cacao (fara framantare)



Un cozonac super pufos si delicios, un cozonac fara framantare pentru pregatirea caruia nu este nevoie de foarte multa munca, e suficient doar sa amestecati ingredientele pana la omogenizare si gata cozonacul! Nu trebuie sa framantati ca la reteta clasica pana nu mai puteti, nu e nevoie sa il acoperiti cu paturi cat dospeste, va dospi oricum daca faina si drojdia sunt ok. Eu cel mai adesea folosesc faina Grania pentru cozonac insa l-am facut si cu faina de la tara si a iesit perfect, doar ca in acest caz va fi posibil sa trebuiasca ceva mai putina faina.
L-am facut de zeci de ori, de fiecare data mi-a iesit ca la carte, cu siguranta si voi veti reusi, nu aveti cum sa nu reusiti, trebuie doar sa aveti rabdare sa il lasati sadospeasca suficient atat in prima faza cat si in tavi! E reteta de cozonac perfecta pentru gospodinele incepatoare in ale cozonacilor. Mai mult decat atat e o reteta economica, nu necesita foarte mare investitie asa ca este accesibila tuturor iar umplutura poate fi aceasta simpla sau dupa caz umplutura clasica de nuca sau rahat, stafide, fructe confiate, mac sau orice doriti voi.
Multumesc Bucataresele Vesele pentru reteta!



Ingrediente:

1 kg faina
600 ml lapte
200 gr zahar
4 galbenusuri
50 gr drojdie proaspata
50 gr unt topit
1 lingurita sare
esenta rom, vanilie
coaja de lamaie si portocala

pentru umplutura:

4 linguri cacao
4 linguri zahar

pentru uns:

1 galbenus
3 linguri lapte

Mod de preparare:

Punem faina si sarea intr-un vas. Facem maiaua astfel: dizolvam zaharul si drojdia in laptele caldut si le lasam sa dospeasca. Adaugam peste faina si amestecam. Punem galbenusurile batute usor si incepem sa framantam cu mana. Adaugam esentele si coaja de lamaie si portocala. Adaugam treptat untul topit si continuam sa framantam pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte compacta.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei, framantam usor si formam sase bile de aluat.


Intindem in forma de dreptunghi bilele de aluat.


Amestecam cacao cu zaharul si o presaram pe intreaga suprafata a dreptunghiului  de aluat. 


Rulam fiecare dreptunghi de aluat strans, ca pe o rulada.


Impletim cele trei rulouri si le prindem la capete. 


Asezam  cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit cam jumatate de ora la loc cald. Ei vor dospi chiar si daca nu este foarte cald in camera insa procesul de dospire va dura mai mult.

Batem galbenusul si laptele si ungem cu el cozonacii.


Dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora la 200 grade.


Ungem cu sirop din apa cu zahar. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.





Si pentru voi, o feliuta pufoasa, delicioasa!


Distribuie daca iti place:

115 comentarii :

  1. Răspunsuri
    1. Arata bine dar eu stiu ca cozonacul se face cu nuca in asta nui vad nici urma,de ce?

      Ștergere
    2. daca ai fi cat de cat informata draga anonim ,ai sti ca in cozonac pui ce vrei tu .....asa ca mai informeazate inainte ....

      Ștergere
    3. Ma bucur de aceasta reteta de ceva vreme, multumesc. Am facut aceasta reteta de cozonac cu diverse umpluturi, cu scortisoara, nuca, rahat, mac, cacao, stafide, poti folosi ce vrei si ce iti place, doar imaginatie sa ai. Musafiri mei au fost incantati cand intr-un singur cozonac au vazut stafide, cacao, rahat, cum am impartit in trei unu l-am facut cu rahat, unu cu stafide, unu cu cacao, a iesit minunat de frumos si gustos.

      Ștergere
  2. Sa va fie de bine !!Trebuie sa incerc si eu reteta asta a lui Lia :)
    Da bine mai arata !! Tanjesc si eu dupa o felie :))
    Lory

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu arata nici pe departe asa bine ca al ei, dar a fost extraordinar de bun, pufos, aratos, mai ales ca eu anul trecut am avut curajul sa fac pentru prima data cozonac!

      Ștergere
  3. valei, in creierii noptii, mor de pofta aici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca am reusit sa iti fac pofta e de bine! Te poftesc la o felie de cozonac!

      Ștergere
    2. Noooo cred ca nu dorm in noaptea asta cu gandul la acesti cozonaci !!ufaaa ce poftaaa :) maine repede la supermarket sa cumpar ingredientele ! Sunt sigura ca in Italia unde locuiesc 'cine va gusta cozonacul acesta va ramane "socat " :) complimenti inca o data pentru blog !!!

      Ștergere
  4. Vai, ce pufosenie! Mi-e pofta de cozonac de mor :D dar totusi incerc sa ma abtin pana de Paste, sper sa rezist...numai sa nu mai vad asemenea poze :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata,pufos si cred ca aromat.PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI

    RăspundețiȘtergere
  6. Ñu ai sus cite grade trebuie pus cuptorul.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate nu stiu sa iti spun la cate grade i-am copt fiindca am un cuptor obisnuit

      Ștergere
    2. Si la cuptorul normal cum era flacara ? La maxim, mediu, mic ???

      Ștergere
  7. Drojdia proaspata se poata inlocui cu drojdie uscata ! Mersi

    RăspundețiȘtergere
  8. buna am facut si eu reteta de doua ori ,parerea este ca se pune prea mult lapte prima data am pus asa cu scrie in reteta si mi.a iesit mai moale aluatul a doua oara am pus mai putin un pic si a iesit excelent .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, 60 % lapte (raportat la faina) este mult pt cozonac, care mai are si zahar si grasime care scad caacitatea de hidratare a fainii. se vede ca aluatul este prea moale. iar de la greutatea umpluturii( nuca, rahat) se oate lasa, cade

      Ștergere
  9. reteta am facut-o de 2 ori , a iesit excelent , exact ca in imagini , cu specificatia ca a doua oara am inlocuit cacaua cu nesquik si au fost mai deliciosi cozonacii,
    se mai pot adauga : stafide, nuci si rahat dupa preferinte
    incurajez pe toti sa faca aceasta reteta, care este super usoara si delicioasa

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca maine daca am timp cu siguranta o sa incerc si eu. Nu am facut niciodata cozonac de frica ( ba ca nu creste, ba ca nu framant indeajuns, ba ca se arde... ), dar acum precis o sa reusesc, cu reteta aceasta. :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bun...usor de realizat...multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. buna !eu sunt o incepatoare a cozonacului ,reteta cred ca trebuia mai explicita ,ai spus in reteta ca se pune faina intr-un castron ,adica toata faina? ,asta se intelege,apoi ai zis ca se dizolva zaharul si drojdia in lapte ,adica sa inteleg ca se pune 200 gr de zahar ? din cate stiu eu se face o maia care contine un pic de faina ,unpic de zahar frecat cu drojdia,cam asta ar fi de lasat la crescut fiind maiaua ,sau la tine reteta este alta?imi cer scuze dar explica daca se face cu toata faina si cu 200 gr de zahar,cu 600ml lapte si50 gr drojdie ,sa inteleg ca asta e maiaua ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toate retetele de cozonac sunt cu maia, la aceasta reteta se procedeaza exact cum am scris: toata faina se pune in castron, tot zaharul si toata drojdia se dizolva in lapte.
      apoi pur si simplu framantam toate ingredientele pana se omogenizeaza. nici macar nu e nevoie sa framanti la nesfarsit, ca la reteta clasica :) Noi am fost foarte incantati de rezultatul final!
      E o varianta simplificata si economica a cozonacului clasic, asa cum il facea bunica.
      Reteta de cozonac cu maia si framantare indelungata o gasesti aici: http://www.caietulcuretete.com/2012/01/cozonac-floare_12.html doar ca eu i-am dat o alta forma

      Ștergere
    2. Albusul nu se foloseste?

      Ștergere
    3. Nu mi-a iesit,nici dulce nu este cu toate ca am pus stafide, rahat,nu este ce-mi doream.

      Ștergere
    4. Cred ca depinde mult si de gusturile fiecaruia, de cat de dulce mananci de obicei, mie mi s-a parut perfect echilibrat, nu am simtit nevoia sa mai adaug si altceva. Referitor la faptul ca nu a iesit ce iti doreai nu stiu exact ce asteptari ai avut dar in nici un caz nu egaleaza cozonacul traditional, cel pe care il framanti pana asuda grinda, dupa reteta bunicii. aceasta este doar o varianta de cozonac o varianta perfecta pentru gopodinele grabite dar care vor totusi sa miroasa in casa a cozonac!

      Ștergere
  13. Super deliciosi si usor de facut incercati cu curaj

    RăspundețiȘtergere
  14. totul este o.k numai un lucru a-ti omis sa ne spuneti ! scuze de atentie ,dar nu stiu cit unt topit trebuie sa pun ? va multumesc ptr.raspuns anticipat !



    RăspundețiȘtergere
  15. ALBUSURILE NU SE PUN ? MULTUMESC ASTEPT RASPUNSUL

    RăspundețiȘtergere
  16. Am făcut si eu pentru prima dată cozonac.. a iesit super,pentru o incepatoare!Reteta nu e deloc grea,a iesit foarte pufos!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu ai zis de esenta de rom unde o bagam dar mi-am dat seama k in aluat .oricum e super reteta mi-au iesit super ...mmm

    RăspundețiȘtergere
  18. In sfirsit detin o reteta simpla de cozonac !! La indemnul prietenei mele din Germania , (atentionata de sora ei din USA ), a reusit acesti 2cozonaci minunati (i-am vazut pe skype )
    am sa tentez reteta pentru acest Craciun (locuiesc in Franta )

    Ce fericire cu internetul !! Bucataresele vesele din toata lumea se exerseaza la cozonaci !!

    Multumesc mult pentru autoarea retetei !!


    RăspundețiȘtergere
  19. O reteta minunata,usoara...acesti cozonaci sunt foarte pufosi,gustosi si usor de facut.
    Mi-au iesit la fel ca in poza:))
    Multumim pentru reteta!
    Sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Sper sa reusesc si eu sa fac aceasta buna tate de cozonac :'

    RăspundețiȘtergere
  21. Seara buna...azi am luat reteta de cozonac.Acum am intrat sa ma mai uit o data la pasi...dar vad o alta doamna.Sper sa nu se interpreteze gresit...Adriana ...ceva genul se numea doamna care raspundea la comentarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, cu siguranta ai gresit blogul, eu sunt mereu aceeasi, numele meu e Violeta Postolache, poza mea o poti vedea in format mare in dreapta sus, poate ai luat reteta de pe un alt blog :) Dar ti-l recomand cu mare drag si pe acesta se face foarte usor iar cozonacul este foarte gustos :)

      Ștergere
  22. Mulţumesc pt raspuns...sigur mi-am prins degetelele pe undeva:)))Asta e reteta pe care vreau sa o fac pt ca arata super cozonacul împletit.Desii este explicata reteta foarte bn ,pas cu pas cum eu sunt incepatoare as avea o intrebare:am vazut in poza ca puneţi zaharul asa cum este si cacao...fara amestecare cu lapte,vin,albus de ou etc...se topeste la cuptor? Sau sa il ameatec zaharul si cacao cu albus de ou? Ce ma sfatuiţi? Eu o sa mai adaug si cateva stafide dar nus sigura la umplutura dc se le pun exact asa cum sunt sau sa le amestec cu ceva.Muktumesc anticipat pt timpul dumneavoastra,o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mulţumesc pt retea...sunt anonimul de mai sus....a fost un succes total,nu ma asteptam sa iasa atat de bun si pufos.Comentez ca anonim pt ca nu prea ma pricep.Numele meu este Adriana-adrymiresc@yahoo.com.Ammodificat nitel reteta:am pus 6 galbenusuri si ínca 2 pumni de faina ,în rest am facut pas cu pa reteta.Acum am mai luat 2 retete de torturi de la dumneavoastra,sper sa iasa la fel de bune ca si cozonacii.Va mulţumesc si spor la toate in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte mult, imi pare rau ca nu am reusit sa va raspund in timp util. Paste fericit va doresc!

      Ștergere
  24. puteti sa-mi spuneti la cate grade se coc cozonacii, eu mereu gresesc la copt...!

    RăspundețiȘtergere
  25. Am incercat si eu aseara aceasta reteta..am marit putin doza de făina. ..a iesit cel mai pufos cozonac
    Mulțumesc Vio...lla fiecare sărbătoare, si nu numai, voi rămâne fidela acestei retete
    Paște fericit !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte mult, intr-adevar cantitatea de faina poate fi influentata de mai multe aspecte, tipul acesteia, marimea oului, etc. Paste fericit si tie!

      Ștergere
    2. Am incercat reteta , mi au iesit cei mai buni cozonaci de pana acum. Ia afara de faptul ca sunt pufosi, au aspect si gustul placut sunt dietetici, e nevoie de mai putin zahar si unt , comparand cu alte retete de cozonac. Multumesc pentru reteta !!!

      Ștergere
    3. Cu mult drag, ma bucur ca ti-au placut!

      Ștergere
  26. Buna, Vio,
    M-ai convins sa incerc si eu reteta. Dar as avea 2 intrebari:
    - cum am cuptor electric, la temperatura sa coc cozonacul? Ma gandesc ca undeva la 180-200 de grade
    - daca vreau 2 cozonaci neimpletiti, pot ajusta reteta si sa folosesc mai putine ingrediente sau cantatitatile sunt standard?

    Multumesc si Sarbatori frumoase si gustoase sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e perfect asa! Nu, cantitatile nu sunt standard, bineinteles ca poti ajusta, iar la umplutura poti folosi orice vrei nu neaparat cacao :)

      Ștergere
  27. are ceva daca il mai ingros putin cu faina la sfarsit???Nu de alta dar mi-a iesit foarte moale:(((

    RăspundețiȘtergere
  28. La cuptorul electric ce temp trebuie sa aibe?

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc pentru receta. Sunt inca mai pufosi decit mi-am imaginat. Imi place mult tipul asta de cozonac. I-am mai adaugat nuca, rahat turcesc si curmale. Extraordinar !

    RăspundețiȘtergere
  30. Se pare ca ți plac doar comentariile,ce vin in favoare ta.... Ceea ce nu te te prea avantajează, ștergi de pe listă :)) Digeri mai greu criticile... ma grăbesc sa dau UNLIKE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am publicat acest comentariu doar ca sa iti pot raspunde. Eu am un nume si un chip, nu ma ascund sub protectia anonimatului, nu diger mai greu criticile, doar ca eu nu agreez comentariile anonime, asa cum tie nu iti place ca uneori mai gresesc nici mie nu imi place faptul ca nu ai avut curajul sa iti asumi identitatea :) Acum poti da unlike linistita, gasesti pe youtube retete video explicate atat de clar incat si un copil le poate face, acolo vei vedea si unde se pune coaja de lamaie :) Hristos a inviat!

      Ștergere
  31. buna.fac reteta aceasta de ceva timp...e cel mai bun cozonac mancat vreodata(sunt pretentioasa la cozonaci)multumesc frumos de reteta si va doresc toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  32. Multumesc pentru reteta! Foarte buni cozonacii si pufosi. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna Violeta,as putea inlocui laptele simplu cu lapte batut ? si daca da cam ce cantitate ar trebui ? Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, sigura ca da, poti inlocui cu aproximativ aceeasi cantitate de lapte batut.

      Ștergere
  34. Buna seara,

    La 2 cozonaci punem doar 4 linguri de cacao? sau punem 4 linguri de cacao si 4 de zahar per cozonac? Multumesc. Laura

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna ziua!!
    As dori sa imi spuneti si mie ce dimensiuni au tavile de cozonac!! Multunesc!!

    RăspundețiȘtergere
  36. draga mea, am facut si noi dupa reteta ta! e minunat, pufos, delicios, ca la bunica! iti multumesc, datorita tie sarbatorile noastre sunt aromate! maine pun si eu pe blog experienta cu cozonacul! inca o data, multumiri si sarbatori fericite! Zazuza de la Blog Vienez

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna, am incercat si noi reteta aceasta, i-am umplut cu nuca, cacao, stafide si merisoare. :) Singura mea problema este ca s-au intarit foarte tare. Au crescut foarte frumos,au dat pe afara din tava. Am gresit undeva, cum trebuie tinuti ca sa nu se intareasca? Noi i-am pus in prosoape de bucatarie. Multumesc mult pentru retete. Am mai incercat si altele.

    RăspundețiȘtergere
  38. Multumesc mult pentru reteta o sa incerc sa o fac sa vad daca reusesc si va comunic dna Violeta

    RăspundețiȘtergere
  39. Si eu am incercat aceasta reteta, sunt foarte incantata, cozonaciii au crescut frumos , chiar au dat afara din tavi...data viitoare o sa incerc o reteta cu 1,250 kg de faina si o sa i asez in 3 tavi potrivite. Oricum pentru faptul ca se folosesc mai putine grasimi si mai putin zahar aceasta reteta mi se pare si mai valoroasa. Multumesc mult !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am incercat reteta aceasta de cativa ani buni, imi place ca are putine grasimi si mai mult lapte....tot asa , fac trei cozonaci mai mici cu 1.250 kg faina.

      Ștergere
  40. buna ziua,arata exact ca ai bunicii mele.intrebare,pt cand folosim drojdie uscata.procesul este la fel?ma refer la maia?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  41. Cand se pune esenta,coaja de lamaie si portocala?

    RăspundețiȘtergere
  42. De mult timp tot vroiam sa fac si eu cozonaci,dar pt ca nu am facut niciodata,am tot amanat pana am dat de aceasta reteta si am zis ca trebuie sa incerc.Zis si facut...Cei mai pufosi si deliciosi din cati am gustat si foarte usor de preparat!

    RăspundețiȘtergere
  43. Cozonacul al fac de 4 ani numai cu drojdie uscata !Este garantata 100%

    RăspundețiȘtergere
  44. arata super cozonacul tau, insa as vrea sa stiu, daca nu am drojdie proaspata, si pun drojdie uscata , iese la fel de pufos? merci pt raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, eu cel mai adesea il framant la masina de paine si acolo doar drojdie uscata folosesc!

      Ștergere
  45. Mulțumesc frumos pentru rețetă...Este pentru prima data când am făcut cozonac și a ieșit delicios. Sărbători fericite! Mariana

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna dimineata. Incerc pentru prima data reteta dvs., pana acum i-am facut dupa o reteta data de o prietena, la masina de paine. Vreau sa-i framant tot la masina, urmand insa pasii descrisi pe larg de dvs. O sa va spun la final ce va iesi!!! Va multumesc pentru retetele grozave - am mai folosit cateva dintre ele - si va doresc spor la treaba si Sarbatori frumoase! Cu mult drag, Cristina D.

    RăspundețiȘtergere
  47. Am apa in gura ce cozonac minunat ai facut!!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. Minunat a iesit superb multumiri din SUA

    RăspundețiȘtergere
  49. Daca puteti sa imi spuneti si mie cam cat timp trebuie framantat? Sunt incepatoare in ale cozonacului si vad pe net ca exista si cozonaci fara framantare si de aceea intreb pt k arata super wowww al dvs si tare mult mi.as dori sa.l fac dar sa stiu si cat treb framantat k sa nu imi iasa tare!! Va multumesc anticipat !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu il framant la robot 5 min dupa care lmpun pe blatul uns cu ulei si framant 10 min sau mai mult. Eu am incercat majoritatea celor fara framantare dar cozonacul asta mi a iesit cel mai bine si il fac chiar azi de Inaltarea Domnului a n a ora asa bun este.Nu are cum sa nu iasa

      Ștergere
  50. Am facut în seara aceasta cazonac pas cu pas asa ca in reteta ! ��
    A iesit MINUNAT !!!!!!! :) MULTUMESC PENTRU RETETA ! PUPICI! ♥

    RăspundețiȘtergere
  51. cred ca o sa trec pe aici de cate ori fac cozonacul asta :)), ca sa las o vorba buna de multumire! este mi-nu-nat!

    RăspundețiȘtergere
  52. Da. In sfarsit am reusit cu aceasta reteta(ma chinuiam de ceva vreme).Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  53. A fost primul meu cozonac facut vreodata,a fost mai mult decat ma asteptam sa imi iasa. E minunat!

    RăspundețiȘtergere
  54. Voi face pentru prima data de aceea aÅŸ avea o intrebare in loc de unt topit pot folosi ulei? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  55. Eu il framant la robot 5-7 min dupa aia pe blatul uns il framant cu mana 10 min asa.acesta este cel mai bun cozonac gasit de mine si am cautat!eu il fac cu drojdie uscata si iese ff bun!nu are cum sa nu va iasa!respectati cantitatile.mult successss

    RăspundețiȘtergere
  56. Am facut cozonacul,a iesit minunat,incercati aceasta reteta cu incredere .Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna ziua. Ce pot sa mai spun si eu dupa atatea laude, decat ca este minunat acest cozonac doar ca am si eu o intrebare deoarece nu stiu sa framant deloc : cam cat timp trebuie framantat ?si cum sa il framant, ca pe paine sau cat sa se amestece ingredientele ? Va multumesc anticipat doamna draga !! O zi frumoasa sa aveti !😊

    RăspundețiȘtergere
  58. Eu il framant putin pun toate ingredientele in robot le amesteca acoloiar dupa eu il mai framant putin dar am facut si fara si a iesit de minune.

    RăspundețiȘtergere
  59. Eu n-am inteles de ce se cheama FARA FRAMANTARE ?

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna Vio in finalul descrierii ai spus "Ungem cu sirop din apa cu zahar. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii."este pentru prima data cand ud ca se ung cu sirop (apa cu zahar--ungem cum facem cu galbenusul?)si care este rolul acestui sirop? Multumesc anticipat...cozonacii sunt la dospit voi spune cum au iesit.Sarbatori Fericite tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  61. Pai se cheama fara framantare pentru ca reteta ei nu cere framantare?eu personal am ales sa framant dar reteta iese 100%de fiecare data cu si fara este doar o optiune personala

    RăspundețiȘtergere
  62. va pot spune ca am cautat vreo 30 de ani o reteta de cozonac,am incercat zeci de retete dar niciuna nu mi-a dat acest rezultat..am urmarit pas cu pas reteta si mi-a iesit cel mai extraordinar cozonac din viata mea...multumesc din suflet pentru aceasta reteta...un singur lucru am schimbat,am adaugat 100 g zahar, in loc de de 200g am pus 300

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna Seara... felicitari ... am făcut acest cozonac de cateva ori si mi-a iesit de fiecare data.
    Am si eu o intrebare de data aceasta...
    Pot folosi margarină cu 60% grăsime sau trebuie neaparat unt?

    RăspundețiȘtergere
  64. Multumesc frumos pentru reteta asta minunata!!! Cozonacul iese perfect de fiecare data ♥♥♥ Te invit sa vezi cum mi-a iesit mie :)
    https://cristina-cristinasworld.blogspot.com/2019/04/cozonac-delicios-si-usor-de-facut.html

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna seara,se poate lasa aluatul in frigider pana a foua zi?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, o puteti lasa, dar dupa ce scoateti sa lasati sa ajunga la temperatura camerei, astfel incat cand bagati cozonacul la cuptor aluatul sa nu fie rece.

      Ștergere
  66. Exact ce căutam: un cozonac repede de facut si delicios. Având 4 copii ( un bebe de 9 luni printre ei), nu am timp si nici răbdarea sa fac cozonacii clasici, dar cu reteta aceasta, in 3 ore am si degustat cozonacul ( cald, bineînțeles;). Excelent, multumim! Un Paste cu bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  67. Bună ziua 😊. As avea o întrebare. As putea sa pun ouă întregi, nu numai gălbenuș? Sau albușul întărește aluatul? Este o curiozitate de-a mea să stiu. Mâine voi face acest minunat cozonac. Vă cer părerea pentru că sunteți cea mai în măsură să îmi răspundeți. Toate rețetele pe care le-am încercat de pe acest blog au ieșit super. Mulțumesc, Daniela

    RăspundețiȘtergere
  68. F.gustos.mersi mult
    Sunt foarte multumita!!!
    Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  69. Astăzi v-am descoperit și am făcut această reteta de proba am făcut jumătate din cantități ptr un singur cozonac sunt super mulțumită va multumesc din suflet ptr reteta si asta va rămâne reteta de baza ,am făcut după.multe retete dar nici una nu a ieșit cum mi-a iesit azi super reusita.

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna!Pot face o altă metodă de împachetare(împletit)

    RăspundețiȘtergere
  71. La ce temperatura se coace la un cuptor pe gaz. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  72. Bună, arata foarte bine,voi încerca curând, de obicei îmi ies, sper sa am noroc și de data asta. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  73. Am facut cozonaci dupa aceasta reteta si pentru prima oara in viata mea, mi-a iesit cozonacul! Multumesc, draga doamna! Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  74. Servus Violeta,
    multumesc pt reteta!
    Cozonaci fac de peste 20 de ani, dar erau mereu bine framantati. Ramasese mereu sub semnul intrebariu reteta unui misterios cozonac pe care mi l-a facut candva bunica mea demult plecata dintre noi. Eram studenta, bunica mi-a propus sa facem un cozonac sa-l iau la mine la camin. Ne-am apucat de treaba. Eu stiind de la mama ca trebuie framantat mult ma pregatisem psihic pt o lunga sedere la bucatarie si cand colo in 2 timpi si 3 niscari eram gata. A fost o bunatate rara! Reteta aceasta mi-a dat mai mult decat un excelent cozonac, m-a dus inapoi in timp, in bucataria scumpei mele bunici. Multumesc inca odata :)

    RăspundețiȘtergere
  75. Nu a-ti mai mentionat nimic de esente si coaja de lamaie/portocala...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru atentionare, am editat, dupa ce adaugati galbenusurile adaugati si esentele si coaja de lamaie si portocala.

      Ștergere
  76. buna ziua! as vrea sa incerc si eu reteta. fiind prima oara cand fac cozonac si, de fapt, prima oara cand folosesc drojdie, am o intrebare cu privire la urmatoarea etapa din reteta: Facem maiaua astfel: dizolvam zaharul si drojdia in laptele caldut si le lasam sa dospeasca. Cat timp trebuie lasata maiaua la dospit? multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes