ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 apr. 2013

Pastrama din piept de pui




Pastrama de pui facuta in casa este minunata pentru sandvisuri sau pentru platourile cu aperitive, cand am vazut reteta  la Bucataresele Vesele m-am dus direct la congelator, am scos un piept de pui si l-am pregatit! Am fost foarte incantata de rezultat, un aperitiv de exceptie, cu mult mai gustos decat preparatele similare din comert!
 Mai multe retete cu piept de pui gasiti pe blog aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de Facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici

Ingrediente

1 piept pui (cca 1 kg)
cateva boabe ienibahar
cateva foi dafin
1 lingurita sare
3 linguri sos soia
1 lingura boia dulce



Mod de preparare:


Desfacem pieptul de pui in doua. Il punem intr-un vas si il acoperim cu apa. Adaugam sare, boabe de ienibahar si foi de dafin. Daca il vreti mai picant puneti si boabe de piper. Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pentru 24 ore.

Dupa 24 ore scoatem pieptul de pui din marinata si presaram boiaua si sosul de soia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la rece pentru inca 24 ore timp in care il mai intoarcem de 1-2 ori si pe partea cealalta ca sa se patrunda bine.


Scoatem pieptul de pui si il legam strans cu sfoara alimentara astfel incat sa formam doua rulouri. Punem rulourile in tava.

  
Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic pentru aproximativ o ora. Dupa o ora indepartam folia, stropim cu sucul format in tava si mai lasam inca jumatate de ora.


Lasam sa se raceasca, indepartam sfoara si taiem felii.



Distribuie daca iti place:

24 de comentarii :

  1. Excelent! Trebuie sa incerc si eu,daca as reusi sa le mai si afum putin ar fi perfecte :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat arata pieptul asta. Am facut si eu, cam de multisor ce-i drept, dar e foarte bun.
    O saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna am încercat si eu aceasta reteta, acum este cu boia si sos de soia, dar as vrea sa stiu cam cat timp se poate conserva ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Super reteta, dar as vrea sa stiu cat timp se poate conserva acesta pastramă ???

    RăspundețiȘtergere
  5. as incerca acesta reteta cu piept de pui ,dar de tara,este oare suficient o ora jumatate de tinut la cuptor ??? De obicei carnea de pui/gaina de tara este mai aspra,atoasa ,ce ma sfatuiesti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde foarte mult de pui, daca e din vara asta, ar trebui sa fie suficiente vreo 40 minute, daca e mai batran nu stiu ce sa zic.

      Ștergere
  6. multumesc pentru raspuns ! Puiul este din primavara ,sper sa iasa la fel de apetisanta ca a Dvs.

    RăspundețiȘtergere
  7. buna ! fara sa leg pietul de pui nu se poate ? nu am sfoara alimentara :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu il legati nu va mai rezulta o masa compacta, iar atunci cand il veti taiati felii cel mai posibil acestea se vor desface bucati. Eventual puteti inlocui sfoara cu altceva care sa reziste la cuptor.

      Ștergere
  8. buna violeta in primul rand complimente maine ma apuc sa fac,o intrebare cat timp si unde se poate conserva pastrama mersi mult sper sa imi iasa la fel crezi ca se poate face si cu pui intreg?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Cred ca cel mai sigur se poate pastra la frigider, dar ar mai exista si varianta afumarii, daca ai acces la o afumatoare, caz in care se poate pastra si in camara, beci, etc Cred ca se poate si cu un pui intreg, dar automat va creste timpul de preparare si eu zic ca cel mai indicat ar fi sa desfaci puiul in doua ca sa fie bine patruns.
      spor la gatit si te astept cu impresii!

      Ștergere
    2. mersi mult pt raspuns o ultima intrebare imi poti spune cu precizie temperatura la cuptor pt ca al meu coace destul de repede o zi frumoasa si la cat mai multi fani

      Ștergere
    3. Din pacate cu temperatura cuptorului nu va pot ajuta, cuptorul meu e clasic fara reglaj.

      Ștergere
  9. Arata f bine,vroiam sa intreb cuptorul trebuie incins sau punem pieptul de pui 1 ora la cuptor neincins si foc mic,multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna,cand punem pieptul de pui in tava pt. cuptor punem si apa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, nu punem deloc apa, tava find acoperita cu folie carea isi va lasa zeama si dupa ce scoatem folia stropim carnea cu zeama lasata apoi nu mai adaugam nimic, tava va ramane uscata, uscata la un moment dat.

      Ștergere
  11. S-ar putea renunta la sosul de soia?Nu il agreez prea tare si as fi incantata daca s-ar putea folosi altceva in loc.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. da' reteta unde e !??!? eu nu vad decat niste poze dar NICI URMA de RETETA ....
    !??!?!?

    RăspundețiȘtergere
  13. De unde pot procura sfoara alimentara?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes