ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 apr. 2013

Tort festiv cu nuci si crema de whiskey



Cu siguranta ati aflat deja de campania de primavara a celor de la Dr. Oetker  "Prajitureste si innoieste-ti casa", daca nu o sa va povestesc eu cate ceva.
Daca imi urmariti deja blogul stiti ca folosesc doar produse Dr Oetker pentru prajituri, si ca intotdeauna le-am recomandat ca fiind cele mai bune. Ei bine, cumparand produsele Dr Oetker, pe langa faptul ca veti bucura de cele mai gustoase prajituri de casa aveti ocazia sa castigati si premii  valoroase.
Asadar cumparati in perioada 1.03 -  15.05 cinci ingrediente pentru prajituri de la Dr Oetker  si va inscrieti in promotie cu numarul bonului fiscal fie prin SMS la 1860 sau online completand formularul de aici
Puteti fi norocosul castigator al marelui premiu, un voucher de 30000 lei pentru innoirea intregii case, sau a premiului zilnic, un voucher de 1000 lei pentru achizitionarea de electrocasnice.
Nu uitati sa pastrati  bonul pentru validare!
Va puteti incerca norocul si preparand una din retetele cuprinse in retetarul Dr Oetker si  inscriind-o apoi in formularul de aici puteti castiga prin tragere la sorti unul din cele 20 de premii constand in: manusa, table mat, spargator de nuci, aparat de biscuiti, razatoare, paleta pentru prajituri, o cutie gogosi si o cutie savarine de la Dr Oetker.



Si fiindca am povestit ce era de povestit sa trecem la reteta pe care am ales sa o prepar, un delicios tort cu nuci si crema de whisky, un tort savuros, cu un gust sublim! Nu uitati totusi, contine alcool, asadar nu e recomandat pentru copii. Puteti insa prepara un minitortulet  pentru ei si inlocuiti crema de wisky cu o cescuta mica de nesquik
 
Ingrediente:

pentru blat:

4 oua
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat Dr Oetker
120 gr faina
1 plic praf copt cu sofran Dr Oetker
130 gr nuci macinate
50 gr ciocolata menaj 

pentru crema:

500 ml frisca lichida
50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie Dr Oetker
200 ml lichior crema de crema whisky
2 plicuri gelatina Dr Oetker
1 lingura esenta cafea Dr Oetker

pentru decor:

70 gr nuci macinate
1 plic glazura neagra dr Oetker
iepuras si oua de ciocolata







Mod de preparare:


Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam compozitia. Nucile le prajim mai intai in cuptor apoi le maruntim la robot. ciocolata o dam pe razatoarea mica. Incorporam nucile si ciocolata in compozitie. 
Turnam in forma de tort (28 cm) tapetata cu hartie de copt aluatul. Coacem in cuptorul preincalzit la foc iute in primele minute apoi la foc mediu pana se rumeneste frumos.  Blatul trebuie sa aiba consistenta umeda. 



Lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei parti aproximativ egale.

 
Mixam frisca lichida cu zaharul pudra cu aroma de vanilie pana se intareste. Adaugam treptat crema de wisky si esenta de cafea.



 Pliculetele de gelatina le preparam conform indicatiilor de pe ambalaj. Gelatina o lasam sa se racoreasca si abia apoi o incorporam in crema, putin cate putin, mixand usor ca sa se repartizeze uniform. Pastram  un sfert din crema deoparte pentru imbracat tortul. 
Punem primul blat pe un platou si fixam in jurul lui inelul reglabil. Punem jumatate din crema ramasa,  blatul din mijloc, cealalta jumatate de crema si la final ultimul blat.


  Dam la rece pentru cateva ore. Desfacem cu grija inelul din jurul tortului.



Cu crema ramasa imbracam tortul. Presaram pe toata suprafata nucile  macinate.


Punem plicul cu glazura in apa fierbinte si cand devine fluida cu o parte din ea decoram suprafata tortului.


Cu glazura ramasa facem floricele si iepurasi cu ajutorul unor sabloane. Le dam la frigider sa se intareasca.


 Pastram o lingura de glazura cu ajutorul careia vom lipi floricelele si iepurasii de jur imprejurul tortului, pe laterala. Asezam in mijlocul tortului o jumatate de ou de ciocolata in care asezam un iepuras. In capul iepurasului punem cealalta jumatate a oului, sa para ca iepurasul a iesit din ou. Asezam in jurul sau cateva oua mici de ciocolata. 





Sper ca va placut tortul  meu asa ca va las o sectiune delicioasa si va urez mult succes in campania Dr Oetker, sa le saltati premiul cel mare! Sa fie cu noroc!


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Violeta ai pregatit un tort delicios si foarte frumos. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata tortul asta, si excelenta combinatia de arome!

    RăspundețiȘtergere
  3. esti fenomenala ,imi plac la nebunie...iti multumesc ca ne descrii si procesul tehnologic si materiile prime....bravoooooo

    RăspundețiȘtergere
  4. buuuun trebuie sa fie,ca de frumos e super!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmm, ce bine arata sectiunea! :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara! Blatul trebuie insiropat sau e bun chiar si asa fara sirop? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ramane sec blatul fara sirop?multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes