ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 ian. 2020

Cornuri pufoase cu gem



Cand copiii iti cer ceva bun, ce pot fi mai la indemana decat niste cornuri pufoase cu gem? Se fac usor, cu ingrediente la indemana oricui, si se mentin pufoase si a doua zi, ceea ce le face ideale pentru pachetel. Nu este prima data cand fac cornurile astea, dar nicidata nu mai apucam sa fac pozele finale, asa ca abia acum am reusit sa scriu reteta. Si ca sa va faceti o idee mai clara despre cat de pufoase sunt, va las si un scurt video, de ... prezentare ca sa zic asa.  Va recomand si buctele cu gem, rulourile cu zmeura, rasucitele cu mere sau coronitele cu finetti.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici






Ingrediente cornuri pufoase cu gem
(pentru 16 bucati)

600 gr faina
250 ml lapte
150 gr zahar
2 oua
50 gr unt topit
7 gr drojdie uscata
1/2 lingurita sare
300 gr gem caise pentru umplut
2 galbenusuri si 2 linguri lapte pentru uns


Mod de preparare cornuri pufoase cu gem




Daca pregatiti aluatul la masina de paine introduceti in cuva mai intai ingredientele umede, apoi cele uscate si selectati programul pentru framantare si dospire. (la mine este 8)
Daca framantati manual puneti intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia uscata. Faceti o adancitura in mijloc si adaugati laptele caldut, in care ati topit in prealabil zaharul si ouale batute usor. Incepeti sa framantati adaugand untul topit, putin cate putin. Framantati pana cand obtineti un aluat ca o plastelina, care nu se mai lipeste de maini. atentie, cantitatea de faina poate fi usor variabila, in functie de gradul de absortie, de cat de mari sunt ouale, etc.  
Lasati aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul, pentru circa o ora.  Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru presarata cu putina faina, il impartiti in doua si intindeti cate o foaie de aluat.


Fiecare foaie de aluat o vom imparti in opt parti aproximativ egale.


 Puneti la baza triunghiului cate o lingurita de gem. Nu puneti foarte mult fiidca va curge la copt. Rasuciti de la baza inspre varf, avand grija ca varful sa ramana dedesupt.


 Asezam cornurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit circa 30 minute.



Ungem cornurile deasupra cu galbenus batut cu lapte, si le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 15-20 minute, cat sa se rumeneasca frumos deasupra.





Minunate si a doua zi la micul dejun sau la pachetel! 



Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Unde se pune tava? La mijlocul cuptorului? Merge si cu ventilatie? Cuptorul meu nu are optiune fara ventilatie :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Tava se pune la mijlocul cuptorului, e ok si cu ventilatie, dar sa aveti grija fiindca este posibil sa se rumeneasca mai repede, in acest caz la jumatatea timpului lasati tava mai jos cu un nivel.

      Ștergere
  2. Fara lapte si unt se pot face? Ar mai iesi la fel de pufoase? Pot inlocui cu lapte vegetal, iar untul cu uleiul de cocos? Baietelul este alergic la laptele de vaca si trebuie evitat. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o reteta de nota 10, multumesc mult pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara!As putea sa inlocuiesc laptele cu smantana?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt minunate, simplu de facut si delicioase. Daca as face compozitia de seara pentru a le coace de dimineata ar fi o problema? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt minunate, simple de facut si fff gustoase.Ar fi o posibilitate sa fac compozitia de seara pentru a le coace de dimineata? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, acoperiti aluatul cu o folie si il pastrati la frigider peste noapte.

      Ștergere
  7. Buna ziua,

    Ce tip de faina recomandati pentru aceasta reteta? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. De-abia astept sa le fac cu nutella. Fetita mea adora cornurile din comert, dar asa i-as putea face o varianta mai sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Super delicioase ! Multumesc pt reteta le-am încercat astăzi,,,Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes