ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 ian. 2020

Crispy strips (Fasii de pui crocante)


Crispsy Strips este denumirea sub care veti gasi acest preparat in meniurile restaurantelor, si in mod special al fast food-urilor, practic niste fasii crocante de pui, cel mai adesea insotite de cartofi prajiti. Copiii le adora, asadar, macar ocazional, merita sa le facem o astfel de bucurie. Daca vreti sa il transformati intr-un preparat mai prietenos il puteti pregati la cuptor! 
Va recomand si degetelele de pui, nuggets de pui  sau fajitas de pui. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici


Ingrediente crispsy strips (fasii de pui crocante)

1 piept pui
150 gr fulgi porumb
100 gr faina
2 oua
sare, piper



Mod de preparare crispy strips (fasii de pui crocante)

Spalam pieptul de pui si il taiem fasii de aproximativ lungimea si grosimea unui deget.


Dam fasiile de pui prin faina astfel incat sa fie acoperita intreaga suprafata.


Batem ouale  cu sarea si piperul si dam fasiile de pui prin amestecul de ou.


Fulgii de porumb ii puteti folosi intregi, eu i-am mai batut putin, direct in funga, cu ciocanul de snitele, ca s aii mai maruntesc. Scoatem fasiile de pui din amestecul de ou si le tavalim prin fulgii de porumb, astfel incat se fie acoperiti in totalitate.


Lasam putin deoparte, ca sa se adere mai bine fulgii la fasiile de pui si sa nu cada la prajit.


Prajim fasiile de pui in ulei incins, pe ambele parti.  Daca nu doriti sa ii prajiti ii puteti pune la cuptor, pulverizati pe ei cateva linguri de ulei si apoi ii dati la 180 grade, folosind si functia de ventilatie.


Daca ii prajiti in ulei la final ii scoateti intr-o sita, ca sa scapati de surplusul de ulei. Daca faceti si cartofi prajiti copiii vor fi cei mai incantati.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes