ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 apr. 2013

Salata de oua cu leurda

 

 Recunosc ca a fost pentru prima data cand am pregatit leurda, si poate  n-as fi facut-o daca Magda nu ne-ar fi provocat sa o folosim in cadrul editiei de aprilie Dulce Romanie. Am pregatit pentru inceput ceva simplu, o salata de oua cu leurda, mi-a placut foarte mult, mai ales rece de la frigider, pe felii de paine prajita.
Va recomand si salata de leurda cu ridichi si quinoa, pastele cu ciuperci si leurda sau omleta la cuptor, cu leurda si spanac. Mai multe retete cu leurda gasiti aici. Mai multe retete de salata gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


 

Ingrediente salata de oua cu leurda

4 oua
1 legatura leurda
2-3 fire ceapa verde
1 lingurita mustar Dijon
1 lingura iaurt gras
2-3 linguri ulei de masline 
sare, piper


Mod de preparare salata de oua cu leurda


Fierbem ouale, le lasam sa se raceasca, apoi le curatam si le taiem cuburi. Spalam bine leurda, o curatam si o taiem fasii. Tocam si ceapa verde si le punem pe toate intr-un bol. Adaugam uleiul de masline, iaurtul (eu am folosit iaurt grecesc), mustarul Dijon si sare si piper dupa gust.


Amestecam toate ingredientele si, daca este cazul, mai adaugam sare si piper. Mie imi place aceasta salata rece, de la frigider, cu pane prajita, asa ca o pastrez la frigider pana in momentul servirii. 



Si pozele vechi:



Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Violeta , cat ma bucur sa aud asta !!!
    V-am provocat sa incercati leurda si se pare ca bine am facut , caci tuturor a placut !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello,

    Ce este leurda? Eu nu am auzit de acesta vegetala, asta banuiesc ca ar fi din poza.
    Multumesc mult,
    Stefania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O PLANTA CARE CRESTE IN PADURE,ARATA CA FRUNZELE DE MARGARITAR SI ARE GUST ASEMANATOR CU CEL AL USTURROIULUI, DACA IMI ADUC AMINTE BINE

      Ștergere
  3. Leurda din poza nu este buna, se spune ca este toxica. Este bine de consumat pana sa îi dea boboci de floare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai credeti toate zvonurile pe care le cititi pe facebook, intr-adevar, e recomandabil ca leurda sa fie recoltata inainte de inflorire, dar in nici un caz nu devine toxica! Dupa inflorire pur si simplu va fi mai iute decat de obicei! Atat!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes