ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 apr. 2014

Somon Teriyaki


Fiindca duminica sunt Floriile si conform traditiei e dezlegare la peste va propun o reteta simpla dar deosebita si cu un gust aparte. Ca si garnitura se potriveste perfect orezul prefiert, pregatit simplu, eventual la abur. Cu siguranta musafirii vor fi impresionati! 

Daca nu pregatiti peste de Florii e o varianta ideala si pentru masa de Pasti, mai ales pentru cei care nu mananca miel. Si findca veni vorba de masa de Pasti divainbucatarie.ro impreuna cu just-t va asteapta la un concurs frumos, pentru care trebuie doar sa pregatiti  un fel principal pentru masa de Pasti in care sa se regaseasca unul din ingredientele ceaiurilor de la just-t. Grabiti-va doar pana pe 14 aprilie la ora 19,00 puteti trimite retetele voastre!

Ingrediente:

2 fileuri de somon (cca 500 gr)
50 ml sos soia
1 lingura otet balsamic
2 linguri miere
1/2 lingurita ghimbir




Mod de preparare:

Spalam pestele si il stergem cu servetele absorbante. Il punem pe grill-ul incins si il figem pe ambele parti, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Nu il lasati foarte mult fiindca pestele va deveni fad si nu va mai fi la fel de gustos, trebuie sa ramana moale si suculent.



Cat sta pestele pe gratar pregatim sosul teriyaki.  Punem intr-un vas sosul de soia otetul balsamic. Adaugam mierea si ghimbirul si dam in cateva clocote pana capata consistenta unui sos. In mod normal sosul teriyaki ar trebui sa contina mirin, cum eu nu am avut am pus otet balsamic si miere, a fost foarte bun si asa, poate chiar mai bun.


Cand pestele este gata il acoperim cu sosul cald inca. Il lasam cca 5-10 minute sa se intrepatrunda aromele.




Scoatem pestele din sos si il asezam pe un platou alaturi de orez si presaram ceapa verde taiata pe diagonala, pentru un gust proaspat. Pentru un gust deosebit si un aspect placut puteti presara deasupra susan pe care l-ati prajit usor in prealabil.





Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Minunata reteta ,draga Violeta. Daca imi permiti sa fac si eu aceasta reteta, si sa o public pe blogul meu :"incucinaconkristina.blogspot.com",in limba italiana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Faina reteta!
    Noi mancam mult peste, asa ca sigur voi incerca si acest sos pentru somon - sunt sigura ca are o aroma minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari!!! Arata foarte bine. AM incercat si eu sa-l gatesc, dar sincer nu mi-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bun! Și mie îmi place sosul Teriyaki. Eu pun vin alb în loc de mirin.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super reteta ! O sa incerc ! Mai greu este cu sosul Teriyaki

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes