ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 apr. 2014

Pizza cu capsuni si rucola


Poate o sa vi se para o combinatie ciudata, va garantez insa e dementiala, cu siguranta nu veti regreta daca veti incerca aceasta reteta de pizza!  Mozzarela savuroasa, capsunile dulci si parfumate sunt completate perfect de gustul usor amarui si proaspat de rucola si dulceata reductiei de otet balsamic. Tot secretul acestei retete consta in folosirea unui otet balsamic de buna calitate, in rest e atat de simplu, dar atat de bun!




   
Ingrediente (pt. 2 pizza cu diametrul 32)

pentru blat:

500 gr faina
250 ml apa
3 linguri ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
7 gr drojdie uscata

pentru topping:

200 gr mozzarella
200 gr capsuni
100 gr rucola
50 gr sos rosii
50 ml otet balsamic
1 lingura miere de albine



Mod de preparare:






Modul de preparare al blatului de pizza il gasiti aici
Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantati pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Aplatizam bila de aluat si apoi o intindem cu degetele pana ii dam forma sferica. Intepam cu furculita pe toata suprafata, mai putin marginile.Sosul de rosii il intindem pe toata suprafata aluatului. Aezam deasupra mozzarella taiata felii.


Dam la cuptor pa ase topeste mozzarella si se rumeneste usor pe fund blatul.



Asezam imediat ce o scoatem din cuptor deasupra rucola si capsunile taiate felii. Preparam reductia de otet balsamic astfel: Punem intr-un vas cu peretii mai inalti otetul balsamic impreuna cu mierea. Lasam la foc mic mestecand intr-una. La un moment se va umfla foarte tare, din acel moment il mai lasam maxim 1 minut.Va avea consistenta unui sirop grosut. Lasam sa se raceasca.
Turnam reductia de otet balsamic peste pizza si o servim.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes