ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 apr. 2014

Paste cu midii



Cele mai bune paste, o reteta clasica, simpla si rapida, dar gustoasa si rafinata! Midii proaspete,  paste de calitate, rosii, ulei de masline, usturoi si patrunjel, o combinatie castigatoare in orice situatie! 


Ingrediente:

1 kg midii proaspete
200 gr paste Vermicelli nr 8
200 gr sos de rosii
7-8 rosii cherry
1 legatura mare patrunjel
200 ml vin alb
4 catei usturoi


Mod de preparare:


Punem intr-un wok doua trei linguri de ulei de masline extravirgin si doi catei de usturoi. Ii lasam doar atat cat sa isi elibereze aroma apoi ii scoatem.


Curatam midiile de mustati si le spalam bine, eventual le curatam cu un burete abraziv.  Cele care sunt deschise le dam deoparte si vom pune in tigaie doar midiile inchise. Adaugam vinul si le lasam la foc mic pana cand incep sa se desfaca. Cele care nu se deschid le vom arunca. Dupa ce s-au deschis toate adaugam jumatate din legatura de patrunjel tocat marunt, le scoatem intr-un bol si le lasam deoparte.


In sosul format in wok adaugam usturoiul pisat apoi rosiile cherry si sosul de rosii.  Daca sosul este mai gros adaugati si putina apa cat sa il mai subtiati. Adaugati sare si piper dupa gust, iar daca doriti mai picant puteti pune si un ardei iute taiat marunt. Dati in unul-doua clocote.



 Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.



Cand pastele sunt fierte le scoatem din apa in care au fiert si le punem direct in sos. Amestecam si adaugam patrunjelul ramas.


Asezam pastele pe un platou si midiile deasupra.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes