ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 dec. 2022

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

 Tort cu crema de mascarpone si ciocolata, un tort simplu, foarte usor de pregatit si deosebit de gustos, dar cu un aspect deosebit, deoarece regasim in acest tort elemente de decor specifice sarbatorilor de iarna. Cu siguranta va arata minunat pe masa de Craciun sau de Sfantul Stefan, sau de ce nu chiar pe masa de Revelion.
Va recomand si tortul Catifea Rosie, tortul  cu cocos si ananas, tortul cu trei feluri de ciocolata, tortul cu blat umed si mousse de piersici, tortul cu fructe de padure si conuri de brad sau tortul Buturuga, Mai multe retete de tort gasiti aici
(click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente tort cu crema de mascarpone si ciocolata

pentru blat

6 oua
50 g zahar
50 g faina
30 g cacao

pentru crema

500 g mascarpone
200 g ciocolata
400 ml smantana pt frisca
50 g zahar pudra

pentru decor

portocale deshidratate
rozmarin
batoane scortisoara
anason stelat

Mod de preparare tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu ajutorul robotului de bucatarie Heinner HPM-L1500DC pana devin ferme.

Adaugam galbenusurile si le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, cu grija sa nu se lase albusul.

Adaugam faina si cacao.

Le incorporam tot cu ajutorul spatulei, cu aceleasi miscari circulare.

Impartim compozitia in trei parti egale, pentru ca vom coace pe rand cele trei blaturi.

Punem prima compozitie in tava de tort cu margini detasabille tapetata cu hartie de copt si nivelam. (diametrul formei este de 24 cm). Blatul de tort va fi foarte subtire, exact asa trebuie sa fie, nu are nevoie de agenti de crestere, este exact asa cum trebuie sa fie.

Coacem la 180 grade pentru 8-10 minute. Sa nu fiti tentati sa il lasati mai mult decat trebuie pentru ca se va intari.

Dupa ce am copt toate cele trei blaturi le lasam deoparte sa se raceasca, fie fiecare pe cate un platou, fie le punem unele peste altele dar le lasam cu hartia de copt ca s anu se lipeasca unul de celalalt. Desprindem cu grija hartia de copt de pe dosul blatului de tort.

Pregatim apoi crema. Reteta cremei de mascarpone cu ciocolata, in imagini pas cu pas, o gasiti aici.
Mai intai vom pune intr-un vas ciocolata rupta cubulete impreuna cu 200 ml de smantana pentru frisca. Punem vasul pe aragaz, la foc mic, si il lasam pana cand smantana ajunge la punctul de fierbere, dar fara sa o lasam sa fiarba. In acest timp amestecam continuu, pana cand ciocolata este complet topita.

Dam la frigider pentru circa trei ore.

Scoatem crema de ciocolata din frigider si incepem sa mixam. In timp ce mixam adaugam smantana dulce pentru frisca, putin cate putin. Eu am folosit 200 ml, dar, in functie de consistenta ciocolatei, puteti folosi mai multa sau mai putina. Asadar mixati si adaugati smantana pt frisca progresiv, iar cand ati ajuns la consistenta optima va opriti. Nu continuati sa mixati pentru ca riscati sa vi se taie crema.

Frecam mascarponele cu zaharul pudra si il adaugam in crema de ciocolata. Mixam usor, doar atat cat sa incorporam mascarponele.

Asezam primul blat pe suportul de tort. Punem crema intr-un pos sau intr-o punga pe care o taiem la un capat si spritam crema pe toata suprafata blatului.

Asezam primul blat, spritam din nou crema si asezam deasupra cel de-al treilea blat. Ca sa va vina mai usor puteti imparti crema in trei de la inceput.

Si deaupra ultimului blat vom sprita crema.

Decoram cu portocalele deshidratate, crengute de rozmarin, batoane de scortisoara si stelute de anason. Dam la rece, de preferat peste noapte, si apoi il putem taia felii, cu un cutit bine ascutit, pe care il stergem dupa fiecare felie.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes