ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 dec. 2022

Pui cu miere si susan

Puiul cu miere si susan in stil chinezeasc este un preparat senzational, foarte gustos, bucatile de pui au o crusta dulceaga deosebit de crocanta, iar interiorul fraged si suculent, cu greu te vei putea opri din mancat. Daca iubiti mancarea chinezeasca si combinatiile dulce-sarat la fel de mult ca si mine va asigur ca va veti indragosti de acest fel de mancare.
Va recomand si puiul cu ananas, in sos dulce acrisor, puiul cu bambus si urechi de lemn, tigaia picanta cu pui si legume sau pachetelele de primavara. Mai multe retete chinezesti gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente pui cu miere si susan

pentru pui
 
500 g piept pui
3-4 linguri sos soia
2 linguri amidon
ulei pentru prajit

pentru pane

2 oua
faina
amidon
praf copt 
apa minerala rece

pentru sos

sos soia
miere
usturoi 
susan

Mod de preparare pui cu miere si susan

Taiem piepttul de pui cubulete. 

Punem sosul de soia peste pieptul de pui si il dam la frigider pentru circa 30 minute.

Scoatem bucatile de pui din marinada si le trecem prin amidon.

Pregatim aluatul. Punem intr-un bol faina, amidonul si praful de copt. adaugam ouale batute usor si incepem sa adaugam apa minerala, putin cate putin pana cand obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Apa minerala trebuie sa fie foarte rece, eu am pus-o in congelator inainte sa o folosesc. In loc de apa minerala puteti folosi si bere, dar de asemenea, trebuie sa fie foarte rece. Cantitatile sunt orientative si puteti jongla cu ele pana ajungeti la un rezultat multumitor. Trecem bucatile de pui prin aluat.

Intr-un wok incingem uleiul si cand este bine incins scurgem bucatile de pui de excesul de aluat si le punem la prajit. In momentul in care puiul imbracat il aluatul foarte rece va veni in contact cu uleiul fierbinte se va forma o crusta delicioasa si foarte crocanta.

Scoatem bucatile de pui intr-o sita si il lasam scurs.

Pregatim sosul. Punem in wok sosul de soia, mierea, usturoiul si le fierbem la foc mic pana cand incepe sa clocoteasca. Fac o paranteza aici pentru cei ce traiesc cu impresia ca miere la temperaturi ridicate devine toxica. Va asigur ca nu este nimic adevarat in aceasta afirmatie, este doar o aberatie, mierea de la o anumita temperatura isi pierde din proprietati, dar sub nici o forma nu va deveni toxica!

Adaugam in sos bucatile de pui.

Le lasam atat cat sosul sa se caramelizeze usor, iar bucatile de pui sa fie complet imbracate in sos. Nu caramelizati in exces sosul pentru ca se va intari.

Adaugam susanul si servim puiul alaturi de o garnitura de orez simplu.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes