ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 dec. 2022

Scaricica (coaste) de porc la cuptor

 Scarica sau coastele de porc preparate astfel sunt nu doar gustoase, dar sunt atat de fragede incat carnea cade pur si simplu de pe oase si se topeste in gura. Noi am le-am servit alaturi de deliciosii cartofi aurii, si alaturi de o bere rece.
Va recomand si coastele de porc dulci-picante sau coastele de porc glazurate, la punga magica  Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor) 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente scaricica (coaste) de porc la cuptor

2 bucati scaricica de porc
200 ml ketchup
50 g mustar
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita ceapa granulata
1 lingurita boia dulce
sare, piper

Indepartam membrana de pe scaricica de porc. Trebuie doar sa o desprindeti usor cu un cutit ascutit la un capat apoi pur si simlu trageti cu mana si se va desprinde toata.

Pregatim sosul in care vom marina scaricica. Intr-un bol amestecam ketchup-ul, mustarul, ceapa si usturoiul granulate, sarea, piperul, boiaua. Punem coastele la frigider pentru circa 3 ore sau peste noapte.

Scoatem coastele din marinada si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Pastram deoparte sosul ramas in bol.

Acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu un capac etans si dam la cuptor, la 150 grade, pentru circa 3 ore. 

Dupa cele trei ore scoatem tava si indepartam folia. Nu intoarceti scaricica pe partea cealalta pentru ca este atat de frageda incat se va desprinde pur si simplu de pe oase.

Ungem scaricica cu marinada ramasa.

Dam din nou la cuptor, la 180 grade, pentru circa 10-15 minute.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes