ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 dec. 2022

Pulpe de rata cu varza rosie

Rata si varza fac intotdeauna casa buna impreuna, dar combinatia aceasta intre pulpele de rata si varza rosie e senzationala. Se fac usor, se fac repede, asadar exact pe gustul meu!
Va recomand si varza cu carne de rata, confit de rata, sau rata de gutui.   Mai multe retete cu carne de rata gasiti aici. Mai multe retete cu varza gasiti aici.
 

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici.


Ingrediente pulpe de rata cu varza rosie

pentru pulpe

2 pulpe rata
200 ml vin rosu sec
sare, piper, 
2-3 crengute cimbru
 
pentru varza rosie
 
1 varza rosie (cca 500 g) 
3-4 linguri ulei
1 ceapa mare
1 lingura zahar brun
200 ml vin rosu sec
1 lingura otet balsamic
chimen macinat
sare piper

Mod de preparare pulpe de rata cu varza rosie

Pregatim pulpele de rata, le spalam si le tamponam cu sarvete absorbante ca sa eliminam excesul de apa.
 

Pregatim o tigaie antiaderenta. Asezam pulpele in tigaia rece si le lasam sa se rumeneasca bine. Nu e nevoie sa adaugam ulei, pulpele se pun in tigaia rece la inceput tocmai ca sa isi lase grasimea pe masura ce se infierbanta tiagaia.

Le rumenim pe ambele parti, doar cat sa formeze o crusta rumena, dar nu le lasam sa se gateasca ci vom finaliza la cuptor.

Punem pulpele intr-o tava termorezistena impreuna cu grasimea pe care si-au lasat-o in tigaie. Le condimentam cu sare si piper si adaugam crengute de cimbru proaspat.

Turnam vinul in tava. Dam la cuptor, la 180 grade, pentru circa 30-40 minute, pana cand pulpele sunt bine patrunse.

Cat timp stau pulpele la cuptor vom pregati vaza. Taiem ceapa fideluta si o calim in ulei, atat cat sa devina translucida.

Adaugam zaharul brun si il lasam pana cand este dizolvat complet si incepe sa se caramelizeze usor.

Stingem cu vinul rosu si adaugam otetul balsamic.  Vinul meu a fost de un rosu mai intens, asadar si varza a avut o culoare mai inchisa la final, data viitoare cand o voi pregati cred ca voi alege un vin mai deschis la culoare.

Pregatim varza si o taiem fideluta.


O adaugam peste ceapa si o calim cat sa se inmoaie usor. Adaugam apa, sare, piper si chimen macinat dupa gust si o calim la foc mic pana se evapora tot lichidul si varza se fragezeste. 

Cand pulpele de rata sunt bine patrunse le scoatem din cuptor.

Servim pulpele alaturi de varza rosie, optional putem sa le servim pe un pat din piure de cartofi.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes