ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 dec. 2022

Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc poate fi o idee minunata pentru masa de sarbatori, mai ales ca o puteti pregati cu o zi inainte si in ziua de Craciun doar o puneti la cuptor. Apoi alegeti si o garnitura simpla si rapida, dar gustoasa, astfel incat sa nu petreceti prea mult timp in bucatarie si gata, ati rezolvat problema fripturii fara prea multa bataie de cap.
Va recomand si muschiul de porc umplut cu ciuperci, rulada din muschiulet de porc cu legume, rulada din carne de porc cu spanac si ardei, sau rulada din pulpa de porc, cu verdeturi de provence. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici. Mai multe retete de fripturi gasiti aici.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente fleica de porc

1 bucata fleica porc (cca 1,5 kg)
250 ml vin alb
jumatate capatana usturoi
3-4 crengute cimbru
2 crengute cimbru
3-4 frunze patrunjel
3-4 ace rozmarin 
boia dulce
sare, piper 

Mod de preparare rulada din fleica de porc

Alegem o bucata de fleica putin mai grosuta si nu foarte grasa, sa aiba si grasime dar si suficienta carne. O curatam de pielite.

Desfacem bucata de fleica astfel incat sa obtinem o singura bucata dar mai lunga. Eu am inceput de la mijloc, am desfacut mai intai prima jumatate pana aproape de capat, apoi am trecut in partea cealalta. Fleica are grasime pe una din parti, si o vom aseza cu partea cu grasimea in jos, astfel incat atunci cand o vom rula sa ramana grasimea deasupra.

Capatana de usturoi o taiem in doua pe orizontala, partea de jos o pastram deoparte asa intreaga ca sa o punem in tava, iar partea de sus ii curatam si ii pisam. Partea de deasupra a fleicii o vom condimenta cu sare, piper si boia de ardei, apoi adaugam usturoiul pisat si verdeturile tocate marunt si o frecam bine, doar pe partea de deasupra.

Rulam cat mai strans posibil, iar partea cu grasimea va ramane la exterior, asa cum spuneam mai sus.

Vom lega strans rulada cu ajutorul unei sfori alimentare.

Asezam rulada intr-o tava termorezistenta. Adaugam crengutele de cimbru, cealalta jumatate din capatana de usturoi si apoi turnam vinul. Acoperim tava cu capacul, sau, daca nu aveti tava cu capac, puneti deasupra folie de aluminiu.


Dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa o ora -
o ora si jumatate, depinde si de cat de groasa este rulada. Dupa acest timp indepartam capacul (sau folia), si o mai lasam circa 20 minute, atat cat sa se rumeneasca frumos. La acest pas puteti folosi functia de ventilatie a cuptorului. Cand friptura este gata o scoatem pe un fund si o lasam putin sa se odihneasca, si sa isi lase carnea sucurile.
Indepartam cu grija sfoara cu care a fost legata.

Taiem rulada felii cu un cutit bine ascutit. Vom obtine o friptura foarte suculenta si gustasa. Noi am avut alaturi niste ciuperci brune trase la tigaie cu putin usturoi si o salata asortata asezonata cu putin otet balsamic si zeama de lamaie.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes