ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 dec. 2017

Rulada din muschiulet de porc, cu legume


Masa de Craciun este in principal despre porc, acum el este vedeta, dar haideti sa trecem peste clasica friptura la tava, si sa incercam sa ii dam fripturii personalitate!
Ca niste adevarati pasionati de bunatati ce suntem, am pregatit o rulada deosebit de gustoasa, am cumparat un muschiuletul de porc pe care l-am umplut cu legume proaspete si frumos colorate, iar pentru garnitura am zis sa fie un piure de mazare, alegere ce s-a dovedit foarte inspirata, fiindca s-a potrivit perfect cu rulada. Cred ca ar fi mers si un sos, dar ne era atat de foame si mirosea atat de frumos in bucatarie incat am renuntat la idee. Si orice ar fi, nu uitati sa puneti la rece si un vin bun!

Ingrediente rulada din muschiulet de porc, cu legume

1 muschiulet de porc
200 gr spanac
1 ardei capia rosu
1 morcov
300 gr mazare
4-5 linguri ulei masline
3-4 catei usturoi
30 gr unt
sare, piper





Mod de preparare rulada din muschiulet de porc, cu legume

Punem mazarea la fiert. Cand este gata o scoatem intr-un bol cu ajutorul unui supiere, adaugam untul, sarea si piperul si pasam cu ajutorul blenderului vertical pana obtinem un piure.


Oparim spanacul cateva secunde si il scoatem in apa foarte rece, eventual cu cuburi de gheata, ca sa isi mentina culoarea.


Il scoatem cu o supiera si il sotam cateva secunde cu doua linguri ulei de masline. Adaugam si sare, piper macinat si un catel usturoi strivit.


Taiem ardeiul si morcovul bastonase subtiri si le sotam si pe ele in doua linguri de ulei de masline. Asezonam cu sare, piper proaspat macinat si doi catei de usturoi. Legumele trebuie sa ramana crocante.


Muschiuletul de porc trebuie sa fie la temperatura camerei.


Desfacem muschiul cu ajutorul unui cutit bine ascutit.


Punem deasupra folie alimentara si il batem cu ajutorul ciocanului de snitele.


Condimentam carnea cu sare si piper. Intindem spanacul pe toata suprafata muschiuletului.


Adaugam deasupra legumele, pe toata suprafata.



Rulam strans apoi legam rulada cu sfoara alimentara.


Rumenim rulada in putin ulei, pe toate partile.


Rulada rumenita o asezam intr-un vas termorezistent.


Dam la cuptor pentru 15-20 minute.  Cu 5 minute inainte de final intindem cubuletul de unt pe toata suprafata ruladei.


Lasam rulada deoparte cateva minute, invelita in folie, apoi desfacem cu grija sfoara si taiem felii rulada, cu un cutit foarte bine ascutit.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes