ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 dec. 2017

Furnici in copac


Furnici in copac este o reteta din bucataria chineza, foarte gustoasa de altfel, chiar daca denumirea este oarecum controversata. Prima data cand am gasit un meniul unui restaurant chinezesc acest fel de mancare am fost reticenta si am citit mai intai ingredientele, sincera sa fiu mi-a fost cam teama sa nu care cumva sa dau de furnici, teama nefondata de altfel, pentru ca este un fel de mancare total inofensiv si de-a dreptul delicios.
Ca de obicei, inspiratia am gasit-o pe blogul meu favorit cand vine vorba de mancare chinezeasca, blogul Andreei, de la care am aflat si ca, denumirea acestei retete provine de la faptul ca , bucatelele de carne pot fi asemanate cu niste furnici care se urca pe ramurile copacului, ramurile fiind reprezentate de taiteii de orez. Multumesc Andreea!



 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


Ingrediente furnici in copac

300 gr carne tocata
200 gr taietei de orez
5-6 ciuperci urechi de lemn uscate
2 lingurite amidon
2 lingurite vin de orez
4-5 linguri sos soia
2 linguri ulei susan
2 catei usturoi
1 bucata radacina ghimbir
1 ardei iute
1 lingurita piper sichuan






Mod de preparare furnici in copac

Vom pune mai intai ciupercile la hidratat in apa fierbinte.



Eu am avut pulpa de porc fara grasime pe care am tocat-o. Punem carnea tocata intr-un bol impreuna cu sosul de soia, otetul de orez si amidonul. Amestecam si dam la frigider.


Incingem uleiul de susan si sotam ghimbirul ras, usturoiul pisat si partea alba de la ceapa, tocata marunt. Dupa ce acestea isi elibereaza aroma adaugam ciupercile.


Adaugam carnea tocata, ardeiul iute tocat marunt si piperul sichuan. Puteti sa mai adaugati fie putin sos de soia fie sare, in functie de gust. O lasam la foc mic si amestecam continuu pana este bine gatita.


 Preparam taiteii de orez conform indicatiilor de pe ambalaj. Adaugam doua linguri sos de soia si amestecul de carne.


Garnisim cu frunzele de ceapa verde tocate marunt.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes