ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 dec. 2017

Tochitura dobrogeana


Tochitura dobrogeana este o tochitura cu sos, preparata de regula cu pulpa de porc fara prea multa grasime, insotita de branza proaspata de vaci si ou ochi moale. O mancare simpla, o reteta traditionala, nemaipomenit de gustoasa, tochitura isi gaseste locul atat pe mesele oamenilor simple cat si in meniurile marilor restaurante.
Exista o multime de retete de tochitura, care variaza de la o zona la alta, cert este ca denumirea de tochitura vine de la moldovenescul "a tochi"  mai pe intelesul tuturor "a topi", la pomana porcului se topea bucatile de carne cu grasime intr-un ceaun si ceea ce rezulta se numea tochitura. cu timpul au aparut zeci de variante, fie doar cu carne de porc, fie cu carnati sau alte organe, fie cu sos, fie fara.
Va recomand si tochitura moldoveneasca tochitura in cuib sau tochitura de pui. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici.


Ingrediente tochitura dobrogeana

1 kg  pulpa porc
3 linguri untura (sau ulei)
200 ml vin alb
1 ceapa
4 catei usturoi
2 linguri bulion
2 foi dafin
sare, piper




Mod de preparare tochitura dobrogeana

Taiem pulpa de porc in bucati potrivit de mari.


 Topim untura si adaugam  bucatile de carne. Le lasam pana incep sa se albeasca.


Adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si lasam pana ce carnea este rumenita usor.


Adaugam bulionul.


Adaugam vinul alb, sarea, piperul si foile de dafin. Daca nu doriti sa folositi vin il puteti inlocui cu apa.


 Fierbem pana ce carnea devine foarte moale si scade sosul. Pregatim o mamaliga moale si oua ochiuri moi. Aszam pe o farfurie mamaliga in mijloc si tochitura de jur imprejur. Presaram peste tochitura branza apoi la final asezam oul. Tochitura noastra este gata.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes