ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 dec. 2017

Prajitura cu foi de napolitane si crema caramel


Prajitura cu foi de napolitane si crema caramel, sau prajitura cu foi Lica cum era trecuta in caietul cu retete al mamei mele, este o prajitura ce ne-a incantat copilaria, o prajitura dulce, cu gust intens de caramel, atat de usor de preparat si totusi atat de gustoasa. 

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.




Ingrediente prajitura cu foi de napolitana si crema caramel

4 foi napolitana
200 gr zahar tos
200 gr unt
200 gr nuca
6 galbenusuri
200 gr zahar pudra




Mod de preparare prajitura cu foi de napolitana si crema caramel

Carameliam zaharul, cu atentie sa nu il ardem fiindca va deveni amar. Adaugam untul taiat cubulete, amestecam si dam deoparte de pe flacara ca sa pregatim crema de galbenusuri.


Frecam galbenusurile cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa.. Adaugam peste amestecul de unt, amestecam continuu si lasam la foc mic pana incepe sa se ingroase usor.


Adaugam nuca prajita usor in cuptor si macinata.


Aseam pe un fund prima foaie de napolitana si intindem peste ea o treime din crema fierbinte.  Daca lasati crema sa se raceasca se va intari si nu o veti mai putea intinde.


Continuam pana la ultima foai. Punem o greutate deasupra ca sa preseze prajitura si o lasam deoparte.


Cand este gata o taiem romburi cu un cutit bine ascutit.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes