ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 dec. 2022

Rosii deshidratate, in ulei de masline

Rosiile deshidratate conservate in ulei de masline, sunt foarte gustoase, si puteti pregati cu ele diverse preparate, dar va recomand in mod special briosele aperitiv cu rosii deshidratate.
De ce am vrut sa deshidratez rosiile si sa le conserv? Ei bine, vazusem pe pinterest o reteta de pui toscan, ce avea printre ingrediente spanacul si rosiile deshidratate, si pur si simplu nu am gasit rosii deshidratate pe nicaieri!
Initial am incercat sa le pregatesc la cuptor, insa culoarea lor a fost mai degraba maronie, si nu aveau gustul acela specific, de rosii, erau mai degraba fade si fara gust.
Cand am primit friteuza cu aer cald Heinner HAF-B2000FB m-am bucurat ca un copil cand am vazut ca are si functie de deshidratare, asa ca am si pus-o la treaba.
Pe langa functia de deshidratare, friteuza cu aer cald Heinner poate fi folosita si ca un cuptor obisnuit, fiind foarte utila pentru incalzirea mancarii, dar are si functia de rotisare, functie cu ajutorul careia am pregatit un pui la rotisor super gustos! Cu 8 programe diferite de gatire, cu ajutorul acestei friteuze poti pregati fructe deshidratate, pui, peste, cotlet, cartofi prajiti si chiar fructe de mare!
Cu o capacitate a cosului de 4,5 l si o capacitate a cuptorului de 11 l putem gati chiar si mai multe preparate in acealasi timp! Termostatul reglabil permite temperaturi de la 30 grade si pana la 200 grade si temporizatorul permite timpi de gatire de pana la 4 ore.
Cu siguranta inca de la prima utilizare acest aparat isi va gasi foarte repede locul in bucataria dvs, si va deveni un foarte bun aliat in pregatirea meselor de zi cu zi.



 

Ingrediente rosii deshidratate, in ulei de masline

rosii cherry
ulei masline
oregano
busuioc
usturoi 
 
 

 

Mod de preparare rosii deshidratate, in ulei de masline

Vom alege rosii prunisoare, sunt ceva mai atre si nu sunt la fel de zemoase ca rosiile cherry rotunde. Le spalam in prealabil apoi le lasam intr-o sita la scurs, sau daca este cazul le stergem de excesul de apa.

Taiem rosiile in doua, pe lungime. Pregatim usturoiul, oregano si busuiocul.

Cu ajutorul unei lingurite vom indeparta casuta semintelor. Desigur, daca doriti le puteti deshidrata si asa, cu tot cu seminte, diferenta este ca va dura putin mai mult, iar mie varianta cu tot cu seminte nu mi-a placut in mod deosebit, asa ca am preferat sa le scot.
Rosiile carora le-am scos semintele le punem intr-o sita, ca sa se scurga toata zeama. Adaugam oregano si busuiocul tocate marunt, si usturoiul pisat sau dat pe razatoarea mica si amestecam astfel incat sa se intrepatrunda aromele.

Asezam rosiile pe rafturile pentru preparare cu aer cald.


Introducem apoi rafturile in friteuza cu aer cald Heinner. Pentru o mentinere in stare cat mai buna a aparatului introduceti de fiecare data si tava pentru scurgerea uleiului in partea de jos, chiar daca nu folositi ulei,  Setam la programul "fructe deshidratate", iar afisajul va indica temperatura de 45 grade si timpul de 4 ore. Apasam butonul start si din acest moment aparatul isi va face singur treaba.



In timpul functionarii aparatului puteti verifica oricand rosiile, puteti opri mai devreme daca veti considera ca este cazul, sau puteti prelungi deshidratarea daca sunteti de parere ca mai este nevoie. Eu am lasat exact pe perioada programului prestabilit, si la final aparatul a emis 5 semnale sonore. Pentru a opri aparatul tinem apasat pe butonul start cateva secunde.

In acest moment rosiile sunt deshidratate si avem doua variante, fie le pastram astfel, fie le conservam in ulei de masline. Eu am pregatit doua serii, prima serie le-am pastrat asa uscate, si le-am vidat cu ajutorul aparatului de vidat Heinner HAV-EDC12WH .

Cea de a doua serie am ales sa le conserv in ulei de masline. Am pus intr-un borcan rosiile deshidratate, am adaugat 1-2 crengute oregano, 2-3 frunze de busuioc si 1 catel usturoi taiat felii. Completam cu ulei de masline astfel incat sa le acoperim. Nu exagerati cu plantele aromatice si usturoiul, folosite in exces ar putea altera gustul.
Nu am dat cantitati pentru ca e destul de greu, pur si simplu deshidratatm cate rosii vrem apoi adaugam ulei cat sa le acopere.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes