ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 apr. 2022

Tigaie picanta de pui cu legume

Tigaia picanta de pui, cu legume este un preparat super rapid, gatit in stil asiatic, foarte gustos si satios.
Eu il pregatesc adeseori, si in general atunci cand as manca ceva deosebit, dar timpul nu imi permite sa gatesc ceva mai elaborat. 

Va recomand si puiul cu ananas, puiul cu taitei si legume sau salata asiatica cu taitei. Mai multe retete chinezesti gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente tigaie picanta de pui, cu legume

1 piept pui (cca 300 g)
2-3 linguri ulei
2 cepe rosii
2 ardei capia
1 ardei iute
cateva fire ceapa verde
1 catel usturoi
1 cm radacina ghimbir 
2 linguri sos soia
2 linguri sos sweet-chilli
1 lingurita susan

Mod de preparare tigaie picanta de pui, cu legume

Taiem pieptul de pui cuburi si il prajim usor, la foc iute, in uleiul incins. Va recomand uleiul de susan, daca nu aveti e bun si cel de floarea sorelui. Cand puiul este rumenit adaugam ardeiul iute si usturoiul tocate marunt si ghimbirul ras si le lasam cat sa isi elibereze aromele. Avem grija sa nu se arda, pentru ca usturoiul ars devine amar.

Adaugam ardeiul gras si ceapa rosie taiate in bucati ceva mai maricele, si adaugam sosul de soia. Lasam putin cat sa se gateasca usor legumele, dar sa ramana totusi crocante.

Adaugam sosul sweet chilli si lasam cateva secunde cat sa se intrepatrunda aromele. Dam deoparte si adaugam ceapa verde taiata ceva mai mare si susanul.

Super gustos si satios!


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Cum a iesit asa de zemoase daca ati pus 2 linguri de soia…zeama de la ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe langa cele doua linguri de soia sunt si doua linguri de sos sweet chilli, dar daca va uitati cu atentie la fotografiile finale veti vedea ca preparatul final nu este deloc zemos, ci doar este legat de acel sos.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes