ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 apr. 2022

Tiramisu "finger food"

In traducere libera tiramisu finger food ar insemna tiramisu care se mananca cu mana, si cum nu il puteam denumi astfel am preferat sa preiau denumirea in limba engleza.  Este ideal pentru mesele de tip bufet, pentru ca nu mai este nevoie sa fie taiat in prelabil ca in cazul clasicului tiramisu, ci este deja portionat. In plus arata foarte frumos si ar da bine pe orice platou!
Va recomand si tiramisu reteta clasica, tiramisu la pahar, inghetata tiramisu, tiramisu cu zmeura, la pahar, tort tiramisu cu capsuni, tort tiramisu fara oua, tortul tiramisu cu ciocolata sau cheesecake tiramisu.

Am vazut reteta pe acest blog, cu multa vreme in urma, si iata ca i-a venit in sfarsit randul! 

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente

1 pachet piscoturi sampanie (48 bucati)
5 galbenusuri
200 g zahar pudra
40 g amidon
500 ml lapte 
250 g mascarpone
100 g smantana ptr frisca
2 linguri cacao
300 ml cafea indulcita
100 g ciocolata

Mod de preparare tiramisu finger food

Preparam mai intai cafeaua, ca sa aiba timp sa se raceasca. Folositi orice cafea va este pe plac si o indulciti dupa propriul vostru gust. Pregatim apoi cremele.
Incepem cu crema de oua care de asemenea necesita racire. Mixam galbenusurile cu 100 g zahar pudra pana cand compozitia devine cremoasa. Adaugam amidonul si mixam pana la incorporare. Laptele l-am fiert in prealabil, si l-am lasat sa se racoreasca, apoi il adaugam putin cate putin in compozitia de oua si mixam pana este complet incorporat.
Rasturnam compozitia intr-un vas pe care il vom pune la foc mic, si amestecam continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Trebuie sa fim foarte atenti s anu se lipeasca.
Dam deoparte, acoperim cu o folie alimentara ca sa nu prinda pojghita si lasam crema de oua sa se raceasca complet.

Punem intr-un vas mascarponele impreuna cu frisca lichida si 100 g zahar pudra si mixam pana cand obtinem o crema ferma. Dupa ce crema de oua s-a racit o adaugam peste crema mascarpone si mixam pana la omogenizare. Din pacate am uitat sa fotografiez si aceasta etapa, dar zic eu ca e destul de simplu.

Acum putem incepe asamblarea. Mai intai insiropam piscoturile. Practic le vom scufunda foarte rapid in cafeaua rece, astfel incat sa nu absoarba foarte multa cafea. Daca le vom inmuia prea tare nu vor putea sustine crema si se vor rasturna.

Asezam piscoturile pe un platou lasand putina distanta intre ele.

Punem crema intr-un pos cu dui stea si spritam pe fiecare piscot astfel incat sa il acoperim in totalitate.

Asezam deasupra cremei un  alt piscot pe care de asemenea il vom insiropa usor. Il presam usor ca sa adere la crema.

 Cu ajutorul unei site punem pudram deasupra cu cacao. Sfatul meu este sa pudrati cu cacao inainte sa asezam piscoturile peste crema, astfel crema va ramane curata, la mine dupa cum vedeti a cazut putina pudra de cacao si pe crema.

Topim ciocolata la bain marie, sau la cuptorul de microunde. O punem intr-o punga pe care o taiem putin la un capat si spritam deasupra piscoturilor.  Am obtinut 24 de prajiturele tiramisu si mi-au mai ramas  cam trei linguri de crema  deci mai mergeau vreo 3-4  bucati.


Dam la frigider pentru cel putin o ora, de preferat peste noapte.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes