ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 apr. 2022

Tocanita de vita cu bere neagra

Tocanita de vita cu bere neagra este practic o varianta a celebrei tocanite traditionale traditionale irlandeze, o tocanita pe care in trecut o preparau oamenii de rand,  in principal cu carne de oaie, pentru ca era cu mult mai accesibila, dar, cu timpul, cele mai populare variante au devenit cele cu miel, sau cu vita si bere irlandeza Guiness, acestea regasindu-se in mod frecvent si in meniurile restaurantelor. Pe langa carne elementele esentiale sunt ceapa, morcovul si cartoful, dar regasim si diverse variante incare se adauga mazare sau diverse alte legume.

In mod traditional tocanita irlandeza de vita are timpi lungi de fierbere, la foc mic, astfel incat la final carnea sa fie foarte frageda. Dar cum in zilele noastre timpul a devenit din ce in ce mai pretios, si uneori, oricat ne-am dori, nu dispunem de timpul necesar pentru a pregati o astfel de tocana, apelam la tehnologie, care ne usureaza munca in repetate randuri. 
Asadar am preparat aceasta tocanita cu ajutorul Multicookerului cu gatire la presiune Fram FPCK R57IX.
Aparatul este prezazut cu un vas detasabil cu invelis din teflon, cu o capacitate de 3,7 litri, display led si control electronic, 10 programe diferite, inclusiv programul "slow cook", temporizator, dar si o serie de accesorii incluse.
Inainte sa trec la reteta va invit sa urmariti pagina de facebook a blogului, pentru ca prietenii mei de la Fram au o minunata supriza pentru voi cu ocazia sarbatorilor de Pasti.


Ingrediente tocanita de vita cu bere neagra

500 g pulpa vita
4-5 linguri ulei
3 cartofi
2 morcovi
1 ceapa
2 linguri mazare boabe
1 bere neagra Guiness
cateva crengute cimbru
sare, piper
1 lingura amidon

Mod de preparare tocanita de vita cu bere neagra


Pregatim multicookerul, stergem bine vasul interior, apoi il conectam la priza.

 Punem uleiul in vasul aparatului si rotim butonul in dreptul pictogramei care indica prajirea si apasam butonul start. In timpul programului de prajire vasul ramane descoperit, nu vom adauga capacul.

Cand uleiul este incins adaugam carnea de vita taiata in cuburi potrivit de mari si o vom praji usor, doar atat cat sa formeze o crusta, astfel incat sucurile carnii sa se mentina in interior si aceasta sa ramana frageda la final. In timpul prajirii folositi doar ustensilele care vin o data cu aparatul, cele confectionate din alte materiale ar putea deteriora aparatul.


Cand carnea este gata adaugam cartofii taiati in bucati mari, morcovii pe care i-am taiat in felii ceva mai groase si ceapa taiata fideluta. Am folosit cartofi rosii pentru ca isi pastreaza mai bine forma ijn timpul fiertului, cei albi au tendinta de a se sfarama. Adaugam cateva crengute de cimbru verde.

Turnam peste tocanita berea neagra Guiness si completam cu apa, atat cat sa cuprinda toate ingredientele. Adaugam sare si piper.

Fixam capacul astfel incat toate indicatiile din manual sa fie respectate. Aveti grija ca acesta sa fie blocat corespunzator, ca sa evitati eventualele accidente neplacute. Am rotit butonul si am setat pentru  carne de vita. Programul are durata implicita de 30 minute, dar desigur, la finalul programului, daca veti considera ca nu este gata puteti prelungi. La finalul timpului de preparare se va activa modul de mentinere la cald.

Nu scoatem capacul sub nici o forma decat dupa ce tot aburul a fost evacuat. Cititi cu atentie instructiunile din manual. Dupa ce  Dupa 30 minute carnea era fiarta aproape perfect, doar ca nu este scazuta zeama. In acest moment adaugam mazarea, apoi vom seta din nou programul pentru prajire.

Desfacem amidonul in cateva linguri de apa si il adaugam. Amestecam si in cateva minute tocanita se va ingrosa usor. In loc de amidon puteti folosi faina, eu recomand amidonul pentru ca este mai fin si mai usor de digerat. Desigur, daca nu doriti sa ingrosati tocanita puteti lasa sa fiarba pana va scadea zeama.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes