ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 apr. 2022

Rulada de carne tocata in bacon

Dragilor, timpul trece foarte repede, si cu siguranta multi dintre voi sunteti deja in cautare de idei pentru masa de Pasti. ei bine, rulada aceasta de carne tocata invelita in bacon este o alternativa nemaipomenita pentru cei carora nu le place drobul, sau de ce nu o idee in plus pentru platoul cu aperitive.
Daca renuntati la ouale fierte o puteti pregati oricand in timpul anului, pentru o masa de sarbatoare. Noi am avut si un sos dulce-picant alaturi, dar si o salata de rosii este binevenita. 

Pentru prepararea acestei retetei am avut ca ajutor de nadejde Masina de tocat FMG-M2000X cu ajutorul careia am tocat carnea. Pe langa designul deosebit masina de tocat se remarca prin motor DC puternic, de 2000 W, si usurinta cu care toaca orice tip de carne, printr-o simpla apasare pe buton. Masina de tocat este prevazuta cu angrenaje metalice, cutit din inox si trei site de taiere din inox si are accesorii pentru carnati si kibbe. Optional, poate fi achizitionat separat si accesoriul pentru rosii.
Capacitatea de tocare este de 1,8 kg carne pe minut, ceea ce o face extrem de eficienta si utila in orice gospodarie.

Cu ajutorul masinii de tocat carne de la Fram am pregatit si carnatii de casa, din carne de pui si am tocat carnea pentru sarmalele in foi de vita. 
Toate retetele de drob de pe blog le gasiti aici. Retetele de Pasti le gasiti aici.  (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei)
 

Ingrediente rulada de carne tocata in bacon

500 g pulpa porc
500 g pulpa vita
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
2 felii paine inmuiata in lapte
1 ceapa mare
2 catei usturoi
1 oua
sare, piper
cimbru
200 g bacon
5 oua fierte

Mod de preparare rulada de carne tocata in bacon

Pregatim mai intai carnea. Eu am folosit pulpa de porc si de vita in cantitati egale, dar daca doriti puteti folosi doar de porc si chiar si de curcan sau de pui.
Taiem carnea cuburi si le punem in tavita masinii de tocat.

Le tocam folosind sita medie.

Punem carnea tocata intr-un vas si adaugam oul, patrunjelul si mararul tocate marunt, ceapa tocata, usturoiul pisat si paine inmuiata in lapte si stoarsa bine. Adaugam sare, piper si cimbru si framantam bine cu mainile compozitia, pana obtinem un amestec omogen.

Asezam fasiile de bacon pe o folie alimentara, astfel incat sa se suprapuna putin una peste cealalta.

Asezam deasupra amestecul de carne si il repartizam uniform pe toata suprafata. Asezam in mijloc ouale fierte.

Strangem marginile din ambele parti si aducem una peste cealalta, cu ajutorul foliei alimentare si presam usor astfel incat carnea sa umple si spatiul dintre oua.

Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam rulada in tava astfel incat imbinarea sa ramana la fund.

Dam la cuptor, pentru circa 40 minute, la 180 grade pana cand se rumeneste frumos. La jumatatea timpului de coacere intoarcem tava cu partea cealalta, astfel incat sa se rumeneasca frumos pe toate partile.

Scoatem cu grija rulada din tava ca sa nu se rupa si o lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit o taiem felii, cu un cutit bine ascutit. Este foarte buna cu o salata de rosii alaturi, sau cu un sos picant.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Am incercat aceasta reteta si mi-a placut foarte mult! Sper sa continui sa prezinti retete la fel de delicioase.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes