ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 apr. 2022

Piure de spanac cu lapte si usturoi

Primavara e anotimpul in care gatim cu foarte multe verdeturi, iar astazi a fost randul spanacului, asa ca am pregatit piure de spanac cu lapte si usturoi, alaturi de care am servit si niste ochiuri romanesti sau oua posate cum mai sunt cunoscute.
Foarte gustos, piureul de spanac este bun atat cald cat si rece, iar ochiurile acelea fierte in apa, cu galbenusul care curge atat de apetisant, sunt senzationale! Noua ne place sa mancam piureul de spanac cu mamaliga, dar si cu paine este foarte bun. In plus, piureul de spanac poate fi servit si pe post de garnitura, si merge foarte bine cu carnea de miel, si nu numai!
Va recomand si mancarea de spanac cu  orez, salata calda cu naut si spanac sau omleta cu leurda si sanac. Mai multe retete cu spanac gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 Ingrediente piure de spanac cu lapte si usturoi

500 g spanac
50 ml ulei
3 fire ceapa verde
250 ml lapte
1 catel usturoi
sare, piper
chilli

optional  2 oua
Mod de preparare piure de spanac cu lapte si usturoi

Alegem spanac cu frunze tinere si fragede.

Curatam spanacul de codite apoi il spalam bine in cateva ape, pana cand eliminam tot pamantul de pe frunze si eventualele impuritati.

Tocam marunt ceapa verde si o sotam in ulei, doar atat cat sa isi elibereze putin aroma. Sub nici o forma nu o lasam sa se arda pentru ca isi va schimba gustul.

Oparim spanacul. Intr-o oala incapatoare punem apa in care adaugam jumatate lingurita de sare. Cand clocoteste adaugam sanacul si il lasam doar cateva secunde, cat sa se inmoaie usor si sa capete o culoare verde intensa si frumoasa. Scoatem spanacul din apa cu ajutorul unei supiere, il scurgem bine de apa si il adaugam peste ceapa.

Lasam spanacul unul-doua minute la foc mic, amestecand continuu, apoi adaugam laptele. Lasam sa fiarba pana cand scade lichidul si spanacul este bine fiert.

Dam deoparte, adaugam sare, piper si chilli dupa gust, catelul de usturoi pisat, apoi mixam spanacul cu ajutorul unui blender vertical.

Din cele 500 g spanac am obtinut doua portii de piure de spanac.

Mie imi place sa servesc piureul de spanac alaturi de ochiuri romanesti, sau oua posate cum mai sunt cunoscute. Practic sunt ochiuri facute in apa, si vom proceda in felul urmator: punem circa 1 l apa intr-un vas, impreuna cu putina sare si o lingura de otet. Cand apa a inceput sa clocoteasca lasam flacara la minim, spargem ouale si le dam drumul in apa cu grija ca sa nu spargem galbenusul. Otetul va ajuta la coagularea albusului, astfel incat acesta nu se va imprastia in apa. Din momentul in care le-am dat drumul in apa le lasam 4 minute apoi le scoatem cu mare atentie, cu ajutorul unei supiere.

Asezam oul peste piureul de spanac.


Cu ajutorul unui cutit crestam usor oul din centru pana intr-o margine, astfel incat sa curga galbenusul. Noua ne place sa il mancam cu mamaliga, dar si cu paine este foarte bun.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes