ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 apr. 2022

Desert cu piscoturi, capsuni si ciocolata alba

Exact curcubeu pe cerul gurii, un  desert senzational, de care va veti indragosti inca de la prima degustare! Piscoturi vanilate, jeleu de capsuni si crema delicata de ciocolata alba, aceasta e formula fericirii! Copiii il vor adora, va asigur! 
Va recomand si tortul diplomat cu capsuni, tiramisu cu capsuni sau tortul fraisier cu capsuni. Mai multe retete cu capsuni gasiti aici. 
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente desert cu piscoturi, capsuni si ciocolata alba

pentru blat

200 g piscoturi (cca 24 bucati)
 
pentru sirop
 
250 ml apa
50 g zahar
1 lgt esenta vanilie 

pentru crema de ciocolata alba

300 g ciocolata alba
150 ml frisca lichida

pentru jeleul de capsuni

500 g capsuni
150 g zahar
5 g gelatina

pentru decor

4-5 capsuni
frunze menta

 Mod de preparare desert cu piscoturi, capsuni si ciocolata alba

Punem intr-un vas, la foc mic, frisca lichida si ciocolata alba rupta cubulete. Amestecam continuu pana cand ciocolata este complet topita, dar fara a lasa sa ajunga la punctul de fierbere.
 

Dam la frigider sa se raceasca complet. Eu am folosit ciocolata alba de la Lidl si o mai folosesc si pe cea de la Shogetten. Este foarte important sa folositi ciocolata alba de o calitate foarte buna ca sa obtineti o crema perfecta.

 

Mixam pana cand obtinem o compozitie cremoasa, ferma.  Nu exagerati cu mixatul, cand a devenit ferma va opriti pentru ca s-ar putea taia.


Pregatim jeleul de capsuni. eu am folosit capsuni congelate, pentru ca sunt mai gustoase decat cele ce se gasesc pe piata in acest moment. Le-am pus intr-un vas, impreuna cu zaharul, si le-am lasat sa fiarba impreuna cu zaharul pana cand am obtinut o compozitie asemanatoare cu gemul ca si consistenta, doar ca o idee mai moale. Dam deoparte sa se raceasca complet, apoi adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. 
Preparam un sirop din apa si zahar pe care il lasam sa dea in cateva clocote, apoi adaugam vanilia si il lasam s ase raceasca.
  Dupa ce s-au racit atat crema cat si jeleul si siropul putem incepe asamblarea desertului. 
Pregatim o forma dreptunghiulara pe care o vom tapita cu folie alimentara. 
Taiem capsunile felii si le asezam pe funtul tavii, astfel incat sa acoperim toata suprafata. aveti in vedere faptul ca acestea vor ramane deasupra la final, deci incercati s ale asezati cat mai frumos. 

Peste capsuni vom intinde un strat subtire de jeleu pe care il nivelam.

Insiropam fursecurile prin scufundare rapida in sirop, pentru doar o secunda.  Nu insiropati exagerat pentru ca se vor face terci piscoturile

Le asezam uniform peste jeleu, presand usor ca sa adere la acesta.

Asezam deasupra jumatate din cantitatea de crema si nivelam cu o spatula.

Peste aceasta vom aseza un strat de jeleu.

Apoi din nou un strat de piscoturi. Peste piscoturi asezam cealalpta jumatate de crema si nivelam. Adaugam peste crema un strat de jeleu si  ultimul strat va fi de piscoturi.

Tragem deasupra folia alimentara si dam la frigider peste noapte.

Rasturnam cu grija desertul pe un platou si indepartam cu atentie folia alimentara. Daca doriti puteti decora cu frisca sau ciocolata alba, mie mi-a placut cum arata asa, simplu, asa ca am renuntat la decor.

Taiem felii cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit. Am obtinut circa 12 felii.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes