ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 nov. 2016

Retete traditionale specifice sarbatorilor de iarna


Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi si asteptam cu nerabdare taiatul porcului, Craciunul, Revelionul! Si cum am observat in ultima vreme ca retetele traditionale specifice sarbatorilor de iarna au fost foarte cautate pe blog, m-am gandit sa va vin in ajutor cu aceasta postare in care am adunat laolalta cateva preparate nelipsite de pe masa traditionala a romanilor de sarbatori. 

Si pentru ca am primit o multime de comentarii pro sau contra in special la retetele de carnati, toba sau leber scriu si aici in speranta ca veti intelege macar in al doisprezecelea ceas ca toate aceste retete difera de la o zona la alta, sau poate chiar si de la o familie la alta, asta nu inseamna ca unele suntem mai mult, altele mai putin gospodine, sau ca unele preparate sunt mai gustoase altele nu! Majoritatea acestor retete sunt fie muntenesti, fie moldovenesti, fiindca eu provin din Muntenia si locuiesc in Moldova, iar daca in Ardeal sau in Oltenia se fac altfel asta nu inseamna ca trebuie sa aruncati cu pietre si sa calificati imediat reteta ca nefiind ceea ce trebuie! Si sarmalele se fac in mii de feluri, fiecare zona geografica a tarii avand particularitatea ei, asta nu le face mai putin sarmale, nu-i asa? 
Asadar hai sa dam dovada de maturitate in gandire, sa ne bucuram de sarbatori si de farmecul lor si sa lasam rautatile deoparte!

Lasati spiritul sarbatorilor sa va patrunda, incercati sa faceti macar  fapta buna si bucurati-va de viata, fericirea sta in fiecare dntre noi, trebuie doar sa stim cum sa o punem in valoare! 


Inchei prin a va multumi ca ma vizitati aici, in casuta mea virtuala, fiecare vizita a voastra e importanta pentru mine si de aceea am incercat tot timpul sa evoluez, atat cat s-a putut in limita timpului sau a altor disponibilitati.  Zilele astea s-au implinit exact 8 ani de cand am publicat timida prima reteta pe acest blog iar astazi, la opt ani distanta, am ajuns la peste 1000 retete publicate, o medie de 600.000 vizitatori unici pe luna si peste 400.000 fani pe pagina de facebook a blogului. Si asta in conditiile in care in primii patru ani m-am ocupat foarte putin de blog, ba chiar aproape deloc! Si sunt cu atat mai mandra cu cat este suta la suta munca mea, nu am platit pentru optimizare, nu am angajat pe nimeni sa faca treaba in locul meu, eu gatesc, eu fotografiez, eu editez, eu postez, eu fac toata munca din spatele postarilor. Si da, toate retetele de pe acest blog sunt incercate in bucataria mea si doar daca rezultatul m-a multumit reteta a ajuns si pe blog. 
As aprecia enorm daca atunci cand nu va iese ceva nu o sa va mai grabiti sa dati vina pe reteta, nu intotdeauna reteta este de vina!
Nu, nu sunt perfecta, si eu gresesc, e omeneste, si le multumesc din suflet mai ales celor care m-au corectat atunci cad am gresit, apreciez din toata inima astfel de comentarii, insa doar atunci cand sunt facute cu bun simt si sunt constructive.
Le multumesc tuturor celor ce mi-au acordat un vot de incredere si mi-au incercat retetele, le multumesc tuturor celor ce ma citesc si imi apreciaza munca!

Sa aveti sarbatori de poveste dragilor! Va iubesc!










http://www.caietulcuretete.com/2015/12/carnati-de-casa.html







 


http://www.caietulcuretete.com/2016/01/jumari-si-untura-de-porc.html



http://www.caietulcuretete.com/2013/12/sunca-fiarta-in-zeama-de-varza.html










 






http://www.caietulcuretete.com/2010/01/salata-boef.html


http://www.caietulcuretete.com/2012/11/tochitura-moldoveneasca.html


 

 
 






http://www.caietulcuretete.com/2013/04/cozonac-impletit-cu-cacao.html






http://www.caietulcuretete.com/2015/12/casuta-din-turta-dulce.html






Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes