ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 dec. 2016

Sarmale cu carne de pui in foi de varza


Craciunul fara sarmale parca nu e Craciun cu adevarat, dar ce te faci cand din diverse motive nu poti sa mananci carne de porc? Evident faci sarmalute cu carne de pui, sunt foarte gustoase, mult mai usor de digerat si sunt minunate si pentru copii.
Pentru prepararea acestor sarmalute a folosit pulpe de pui fara os de la Agrisol si astfel voi avea pe masa de Craciun cele mai gustoase sarmalute!





Ingrediente sarmale cu carne de pui in foi de varza:

1 kg pulpe de pui fara os Agrisol
3 cepe
100 gr orez
4 linguri bulion
1 legatura marar
sare, piper
boia de ardei
cimbru
1 ou
varza murata






Mod de preparare sarmale cu carne de pui in foi de varza:

Indepartam pielita si taiem pulpele cubulete mici.


Tocam carnea de pui.


 Tocam marunt ceapa si o calim in cateva linguri de ulei. Adaugam doua linguri d ebulion si orezul pe care l-am lasat la inmuiat in prealabil. Lasam pe foc cateva minute amestecand continuu apoi dam deoparte. Adaugam carnea pe pui, mararul tocat marunt, sarea, piperul, boiaua si cimbrul. Adaugam un ou si amestecam pana la omogenizare Lasam deoparte ca sa se raceasca.


Desfacem frunzele de varza si le spalam. Daca varza este sarata le lasam cateva ore in apa calduta. Punem o lingura de umplutura in mijlocul frunzei si rulam strans presand totodata la capete cu degetele.


Tocam varza si asezam un strat pe fundul oalei. Asezam sarmalutele circular.


Punem deasupra doua linguri de bulion si acoperim cu cateva frunze de varza. Completam cu apa si fierbem la foc mic pana cand atat compozitia cat si varza sunt bine fierte. Sun foarte bune cu mamaliguta calda si ardei iute.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes