ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 ian. 2016

Jumari si untura de porc


Cand taiem porcul cu slanina de pe burta intotdeauna facem untura si jumari. Unii mananca jumarile ca atare, cu paine si ceapa, bunica le folosea atunci cand facea varza calita sau fasole iar eu le folosesc ca sa fac  pogacele cu jumari! Cat despre untura bunica o folosea si la gatit, eu insa o folosesc  la cornuletele fragede, la nuci umplute cu crema sau la saratele!


Ingrediente:

3 kg slanina de porc ( de pe burta)
200 ml apa






Mod de preparare:

Taiem slanina cubulete mici. Stiu ca in unele zone ale tarii slanina se taie in bucati mari si emusai sa aiba si ceva carnita, insa la mine in familie de cand ma stiu asa s-au facut jumarile, asa ca asa le fac si eu.


Punem jumarile intr-un ceaunel. Eu le-am pus in ceaunul de tuci. Turnal apa. Apa are rolul de a nu lasa jumarile sa se arda pana incep sa isi lase grasimea.


Punem grasimea la foc mic. Practic ele vor fierbe in grasime.


La un moment dat veti observa ca jumarile incep sa pocneasca si grasimea va incepe sa fumege usor. In acest moment dam vasul deoparte. Scoatem cu o supiera jumarile si le lasam sa se raceasca.



Untura rezultata o strecuram si o turnam in borcane.


Din cele 3 kg de slanina mi-au iesit 4 borcanase a cate 400 ml de untura.



Infiletam capacele si pastram borcanele cu untura in camara.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes