ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 ian. 2016

Trufe cu ciocolata si cafea



Trufele sunt reginele deserturilor, un rasfat decadent, o oaza de ciocolata completata de gustul intens de cafea si de o aroma subtila de lichior. Imbracate in mantie amaruie de cacao sau in straie dulci de ciocolata, trufele sunt imbucatura perfecta, sunt acel desert ce te va binedispune si iti va readuce pofta de viata.
Primul ingredient secret din acest an al Electrolux este ciocolata,  iar eu, ca o iubitoare de ciocolata ce sunt, am dat curs provocarii lor cu mare drag! 





Ingrediente trufe cu ciocolata si cafea:

pentru trufe:

200 gr ciocolata 
100 ml smantana lichida
50 gr unt
3 linguri cafea
3 linguri lichior de cacao

pentru crusta:

200 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata alba
3 linguri cacao





Mod de preparare trufe cu ciocolata si cafea:

Punem intr-un vas, la bain-marie, smantana lichida, ciocolata rupta cubulete, untul, cafeaua si lichiorul. Daca va doriti niste trufe mai dulci adaugati si doua trei linguri de zahar pudra. Eu nu am pus.  Amestecam continuu pana ce untul si intreaga cantitate de ciocolata sunt bine topite si avem o compozitie omogena.

 Dam la rece pana ce compozitia de ciocolata se va intari.


Luam bucati din compozitie si formam rapid bilute. Din cand in cand ne mai racim mainile sub jet de apa rece, ne stergem de excesul de apa si continuam. Aceasta peratiune este necesara fiindca ciocolata se inmoaie foarte repede de la caldura mainilor.
Dam trufele la rece sa se intareasca. 


Topim ciocolata cu care vom imbraca trufele la bain-marie sau la un aparat special pentru topit ciocolata Cat timp se topeste ciocolata introducem putin trufele in congelator. Trecem fiecare trufa prin ciocolata topita imbracand-o in totalitate in ciocolata si le asezam pe hartie de copt. Trufele fiind scoase din congelator veti observa ca datorita diferentei de temperatura ciocolata se va intari aproape instant. Daca nu s-au intarit inca le lasam sa se intareasca la temperatura camerei.


Topim ciocolata alba la bain marie si fie cu ajutorul unui creion special pentru decor fie cu o punga taiata  putin la un colt decoram trufele.


Cateva trufe le-am tavalit prin cacao. Un desert simplu, usor de facut, dar cu un gust de exceptie!


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes