ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 ian. 2016

Pizza cu sunca presata si ciuperci


O reteta din categoria prea simplu, prea bun, o reteta de pizza pentru copii mofturosi, doar sunca presata, ciuperci si cascaval. tot plimbaam prin frigider cateva felii de sunca presata pana i-a venit Alexandrei ideea de a face pizza asa ca am pus iute masina de paine la framantat.


Ingrediente:

pentru aluat:

500 gr faina
250 ml apa
3 linguri ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
7 gr drojdie uscata

pentru topping:

200 gr sunca presata
200gr ciuperci
200 gr cascaval
2 linguri sos pizza





Mod de preparare:

Pregatim mai intai aluatul. Eu l-am framantat la masina de paine, daca alegeti sa il framantati voi puneti intr-un vas faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Adaugam apa si uleiul de masline putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si framantam pana obtinem o bila compacta de aluat. Impartim bila in doua si intindem doua foi de aluat. Intepam toata suprafata cu o furculita.


Ungem blatul cu sosul pentru pizza.


Radem o parte din cascaval deasupra.


Asezm feliile de pizza si ciupercile .


Radem deasupra restul de cascaval.


Coacem la 200 grade pentru circa 30 minute. Nu-i asa ca a fost simplu?


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Vio, nu vrei sa ma adopti sau macar sa ma iei pe post de dadaca, de menajera ceva sa imi asiguri masa? Arata atat de bine retetele tale ca salivez de fiecare data cand intru pe blogul tau. Blatul ala pufos e visul meu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Reteta e super! Am facut-o de cateva ori bune ! Intr-adevar blatul e gros,dar pufos !! 😍😋

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună! În rețetă spuneți că ați împărțit alluatul în două! Ați făcut două pizza? Dacă da, ați împărțit și topingurile jumi-juma sau ele sunt numai pentru o bucată de pizza? V-as fi recunoscătoare pentru răspuns! Spor la gătit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Da, am facut doua pizza, am impartit si topingul in doua. Dar nu este nici o problema daca doriti sa puneti putin mai mult cascaval de exemplu, depinde si de preferintele fiecaruia.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes