ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 nov. 2017

Cozonac cu rahat, in doua culori


In weekend am fost ca de obicei in Selgros, pentru cumparaturile saptamanale, si am pus ochii pe niste forme de cozonaci. Evident ca nu am rezistat pana nu le-am facut proba. Initial nu aveam foarte mari asteptari, formele fiind la un pret mai mult decat rezonabil, insa s-au comportat exemplar, cozonacul s-a  copt foarte bine si uniform, l-am scos surprinzator de usor din tava, nu s-a lipit absolut deloc desi nu am folosit hartie de copt si s-au si curatat foarte frumos! Acum imi pare rau ca mi-am luat doar doua, asa ca abia astept urmatoarea vizita la Selgros ca sa imi iau inca doua!
Si fiindca saptamana asta credinciosii ortodoxi intra in postul Craciunului si urmeaza sa se lase sec, v-am adus si voua reteta, poate vreti sa pregatiti unul-doi cozonaci cu aceeasta ocazie! 



Ingrediente cozonac cu rahat, in doua culori

1 kg faina
200 gr zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata
6 galbenusuri
500 ml lapte
150 gr unt topit
1 lingurita extract vanilie
 250 gr rahat
3 linguri cacao neagra
2 galbenusuri (pt uns)
100 ml sirop (apa, zahar) 



Mod de preparare cozonac cu rahat, in doua culori

Pentru aluat fie il framantati la masina de paine, caz in care veti pune in cuva masinii mai intai ingredientele lichide apoi cele solide si setati la programul 8, framantare si dospire, fie il framantati manual. Punem intr-un bol faina cernuta impreuna cu drojdia si sarea. Adaugam ouale batute usor si laptele caldut, in care am dizolvat in prealabil zaharul. Incepem sa framantam adaugand treptat untul topit. Framantam pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu ulei si framantam pana obtinem o bila compacta. Impartim aluatul in doua.


In una dintre bilele de aluat adaugam cacao si framantam pana este complet incorporata.


Intindem mai intai o foaie dreptunghiulara din aluatul alb.


Intindem peste foaia alba foaia cu cacao, presand cu sucitorul peste ele.


Presaram cubuletele de rahat pe toata suprafata.


Si rulam cat mai strans.


Punem rulourile obtinute in tava unsa cu ulei si le lasam la dospit circa 30 minute.


Ungem cozonacii cu galbenusul batut cu doua linguri lapte.


Ii coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru circa 50-60 minute.



Cand ii scoatem din cuptor ii ungem deasupra cu siropul din apa si zahar si ii lasam sa se raceasca.



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes