ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 oct. 2016

Salata de muraturi asortata


Vremea se raceste din e in ce mai tare si gradinile raman din ce in ce mai golase. Gospodinele aproape ca au terminat de pregatit conservele si muraturile pentru iarna insa pe ultima suta de metri aduna ce mai gasesc prin gradini si pun in borcane.
Pe final de sezon am primit de la parintii mei din gradina un cos plin cu legume: doua trei sfecle, doua trei verze, cativa ardei, ceva telina, ce a mai ramas prin gradina. Si ce puteam pregati decat o salata asortata de muraturi ce va insoti la masa fripturi savuroase la iarna. A fost absolut minunata si s-a bucurat de un real succes!




Ingrediente salata de muraturi asortata:

1/2 varza mica rosie
1/2 varza mica alba
1 sfecla rosie
500 gr gogonele
500 gr ardei capia
cateva frunze telina
1 plic pikant fix dulce-acrisor
1,5 l apa
300 ml otet
150 gr zahar




Mod de preparare salata de muraturi asortata:

Pregatim mai intai legumele.  Varza o vom curata si o taiem fideluta iar sfecla o spalam bine si o taiem felii. Taiem felii gogonelele iar ardeii ii taiem fasii. Frunzele de telina le vom toca.



Pregatim borcane curate, bine spalate si uscate. Asezam legumele in borcane. Dupa bunul plac fie le amestecati fie le asezati in straturi.
Intr-un vas punem apa, otetul,  zaharul si continutul plicului de pikant fix. Le lasam la foc mic circa 5 minute, amestecand continuu.



Turnam compozitia fierbinte in borcane, infiletam bine capacele si dam in camara la loc racoros. Nu este nevoie de sterilizare.  La iarna desfaceti borcanele si serviti cu mare pofta!




Si nu uitati! Dr.Oetker incepe valul al doilea al campaniei Provocarea lui Horia! Asadar, daca aveti si voi retete inedite de muraturi, inscrieti-va reteta pe http://provocarealuihoria.droetker.ro/ si pe langa faptul ca puteti castiga tot felul de premii utile, aveti ocazia ca reteta voastra sa fie realizata si prezentata lumii intregi de catre HoriaVirlan!








Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Buna ,Vio !Abia astept sa incerc reteta ta .Multumesc ca iti faci timp sa le impartasesti cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lichidul se da in fiert sau doar se incalzeste foarte bine?

    RăspundețiȘtergere
  3. Și sare nu se pune,că nu am văzut în rețetă?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă mulțumesc mult,că împărtășiți rețetele cu noi. Felicitări pentru minunatele rețete!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca nu am pikant fix , cepot sa pun in lipsa?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes