ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 oct. 2016

Aperitive rapide cu ton


De cate ori nu s-a intamplat sa mergeti la o petrecere si sa admirati platourile acelea nemaipomenite cu aperitive? Peste masura de aratoase, cu un aspect deosebit, coborate parca din bucatariile restaurantelor cu stele Michelin, putini stiu ca, de fapt, aperitivele pot fi facute cu foarte mare usurinta, chiar si de catre un neinitiat in ale bucatariei! 
Poate vi se pare greu de crezut, dar eu va garantez ca veti obtine rezultate fabuloase chiar daca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda cu bucataria si tot ceea ce implica ea. 
Deoarece cu putina imaginatie dar si cu ingrediente de buna calitate putem obtine cu mare usurinta cateva aperitive rapide cu aspect de cinci stele, am ales astazi sa folosesc produsele Rio Mare, produse pe baza de ton, numarul unu pe piata de ton din Europa dar si din Romania!
Cu o gama complexa si variata, pe langa produsele clasice: ton bucati in ulei sau in suc propriu, gasim si  salatele cu furculita incorporata, salata cu cous-cous, pate-urile din gama soft, ton picant in ulei de masline cu bucatele de chilli, pate-uri la tub si pate-uri rustice


Vom pregati mai intai mousse de ton, o reteta foarte simpla dar cu un gust  deosebit, o reteta rapida si foarte usor de preparat chiar si de cei mai nepriceputi dintre noi. Pentru un efect deosebit vom aseza mousse-ul de ton pe felii de castravete si il vom decora cu chimen negru. De asemeni puteti aseza mousse-ul de ton pe felii de lamaie, pe crackersi, pe cubulete de paine, pe frunze de andive, in functie de gust si imaginatie.


Ingrediente mousse de ton:

1 cutie ton in ulei de masline Rio Mare
50 gr unt
2 linguri zeama limeta
un praf sare

Mod de preparare mousse de ton:

Pentru reteta de mousse de ton putem folosi atat tonul in ulei cat si pe cel in suc propriu. 
Mai intai vom desface conserva si vom scurge excesul de ulei sau de suc.  Punem tonul in vasul blenderului.



Adaugam untul moale, sarea si zeama de limeta.

Mixam cu blenderul vertical pana cand vom obtine o pasta fina. Cu ajutorul unui pos cu dui stea am spritat mousse-ul de ton pe felii de castravete.


Minitarte cu pate rustic de ton:

Un aperitiv deosebit, super rapid, este nevoie doar sa desfaceti pateurile rustice de ton Rio Mare si sa  umpleti tartele, nu ai nevoie nici macar de cunostinte  minime de gatit. Eu am folosit pate rustic cu ardei si pate rustic cu masline, ambele sunt deosebit degustoase dar cel cu ardei este de departe preferatul meu.

Daca sunteti foarte grabiti sau nu sunteti piceputi in ale bucatariei in supermarket-uri gasiti tarte aperitiv gata preparare. Daca aveti timp la dispozitie si cochetati cu bucataria le puteti prepara chiar voi, iar reteta o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru reteta)
Umplem cojile de tarte cu pate-ul de ton si decoram cu marar. Aperitivul nostru este gata!


Crackersi cu pate de ton

Un alt aperitiv de cinci stele, atat de usor de pregatit incat si un copil il poate face cu usurinta, crackersii cu pate de ton nu sunt doar foarte gustosi ci si foarte aspectuosi.
Am folosit pate cu ton si pate cu prosciutto, nemaipomenit de fine si pufoase, o consistenta de care te indragostesti! De gust nici nu mai vorbim, pur si simplu e divin!


Asadar tot ce trebuie sa facem e sa desfacem pate-ul si sa punem fie cu un pos cu dui rotund fie cu o lingurita pe fiecare crackers, decoram cu frunzulite de chives si gata, aperitivul e gata cat ai zice peste!


Sa trecem apoi la delicioasa salata de ton, salata numai buna de luat la serviciu pentru ca este prevazuta si cu o furculita si nu trebuie decat sa indepartezi capacul, sa scoti furculita  si pranzul este gata! Si ce pranz delicios! Salatele sunt unice pe piata romaneasca, contin cantitatea ideala pentru o masa echilibrata si sunt disponibile in doua variante: salata cu amestec mexican si salata  cu cinci cereale. Trebuie  neaparat sa va spun ca preferata mea este salata mexicana cu ton, este extraodinara!



Si cum eu nu trebuia sa plec la serviciu am ales sa valorific minunatele salate intr-un aperitv satios si savuros: choux-uri cu salata de ton. Daca va grabiti sau nu va pricepeti e foarte simplu, cumparati choux-urile din comert, sunt gogoselele acelea care se umplu cu diverse creme dulci sau sarate. Daca alegeti sa le pregatiti voi, gasiti reteta aici. (click pe cuvantul subliniat pentru reteta) Trebuie doar sa taiem un capacel, umplem choux-urile cu salata, punem capacelul deasupra si aperitivul este gata! Eu am folosit salata mexicana cu ton, salata cu cous-cous si ton si salata cu cinci cereale si ton.


La final am asezat toate aperitivele pe un singur platou cate un rand din fiecare sortiment, eu zic ca arata absolut minunat iar gustul este unul de exceptie! Asadar iata ca se poate obtine efect maxim cu efort minim, nu trebuie sa faci cursuri de bucatar ca sa iti dai pe spate musafirii, nu-i asa?





Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes