ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 oct. 2016

Ciulama cu pipote si inimi de pui


Ciulamaua este printre mancarurile noastre preferate asa ca o pregatim destul de des in diverse variante: ciulama cu pulpe de pui, ciulama cu piept de pui, ciulama cu pui si ciuperci, una mai delicioasa decat cealalta! Astazi am ales sa pregatesc o ciulama savuroasa cu pipote si inimi de pui cu mult marar proaspat si cu mamaliguta calda, nemaipomenit de gustoasa si  pe placul intregii familii! 

Din pacate organele de pui nu sunt chiar atat de iubite, pe nedrept insa fiindca sunt tare gustoase si au darul de a da o savoare aparte preparatelor. Noua insa ne plac tare mult si nu pierdem nici o ocazie sa le pregatim!

Din pacate cel mai adesea mi s-a intamplat sa cumpar din comert pipote si inimi de proasta calitate, uneori chiar si pe jumatate necuratate, asa ca am ales pentru familia mea sa consumam doar produsele Agrisol, produse de foarte buna calitate, pasarile lor fiind hranite cu produse naturale ceea ce imbunatateste foarte mult calitatea carnii!
Mai ales atunci cand ai copii esti si mai atent la calitatea produselor pe care le pui pe masa, asa ca recomand Agrisol, calitatea primeaza asa ca preparatele voastre vor fi si mai gustoase si mai savuroase!




 Ingrediente ciulama cu pipote si inimi de pui:
500 ml smantana
3 linguri ulei
1 ceapa
sare, piper
3 linguri faina
1 legatura marar

Mod de preparare ciulama cu pipote si inimi de pui:





Spalam pipotele si inimile cu apa rece. Verificatile daca sunt bine curatate si daca este cazul le mai curatati voi. La mine nu a fost cazul, pipotele si inimile de la Agrisol arata perfect si sunt foarte bine curatate.



Punem pipotele intr-un vas, adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba.


 Cat fierb pipotele si inimile vom pregati sosul. Incingem uleiul si adaugam foile de ceapa.  Le lasam sa se rumeneasca usor apoile scoatem.


Dupa ce s-au fiert pipotele le scurgem de apa si le adaugam in uleiul in care am sotat ceapa si le lasam sa se rumeneasca usor.


Cat se rumenesc pipotele amestecam usor smantana cu  apa in care au fiert pipotele. Cand pipotele s-au rumenit usor adaugam amestecul de smantana. Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic. 
Intr-un castronel amestecam faina cu apa rece pana obtinem un rantas cu care vom ingrosa sosul.


Cand da in clocot adaugam rantasulsi amestecam imediat ca sa se omogenizeze. Lasam inca jumatate de minut amestecand continuu. Dam deoparte si adaugam marar proaspat, tocat marunt. Neaparat le vom manca cu mamaliguta calda!



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes