ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 oct. 2016

Cartofi aurii




Cartofii aurii sunt o alternativa mai gustoas a cartofilor prajiti, cartofii pregatiti astfel vor avea un aspect si mai placut si un gust mai bun. O reteta simpla, rapida, potrivita pe post de garnitura pentru diverse fripturi dar si ca fel principal, alaturi de o salata, in perioadele de post. Va recomand si cartofii taranesticartofi  la cuptor cu boia si rozmarin, si cartofii noi la ceaun. Mai multe retete cu cartofi gasiti aici (click pe cuvintele subliniate pentru retete).



Ingrediente cartofi aurii:

500 gr cartofi albi
sare
apapentru fiert
ulei pentru prajit

Mod de preparare cartofi aurii:




Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-un vas, adaugam apa cat sa ii acopere si putina sare si ii punem la fiert dar nu ii fierbem de tot, doar pe jumatate.


Scoatem cartofii intr-o sita si ii lasam la scurs. In acest  moment, daca doriti puteti adauga boia de ardei dulce, pentru un aspect si mai frumos.


Cat se scurg cartofii de excesul de apa punem uleiul intr-un vas pe foc si il incingem foarte bine. Prajim cartofii la foc iute, in baia de ulei  pana se rumenesc frumos pe toate partile.


Scoatem cartofii intr-o sita ca sa eliminam excesul de ulei.


Sunt foarte gustosi, crocanti la exterior si moi la interior si sunt potriviti ca si garnitura pentru fripturi. Noi i-am pus langa un pui la cuptor, retetea puiului o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru reteta).


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes