ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 oct. 2016

Pui la cuptor



Intotdeauna am iubit duminicile, cand ne adunam cu totii in jurul mesei, iar mama ne rasfata cu cele mai alese bunatati, nimic nu era mai frumos, revad si acum cu ochii mintii masa de duminica, cel mai frumos moment al saptamanii, una din cele mai frumoase amintiri ce ma leaga de familia mea. 
Anii au trecut, intre timp mi-am intemeiat o familie si am devenit la randul meu mama, iar acum le ofer si eu celor dragi acea masa de duminica in familie, ce mie mi-a incantat copilaria. Si cum o friptura delicioasa ii aduna intotdeauna pe cei dragi in jurul mesei am pregatit un delicios pui la cuptor, un preparat pe gustul tuturor, foarte iubit de noi toti!
Si fiindca atunci cand ai copii iti doresti sa le pui pe masa tot ce e mai bun si mai sanatos, eu am ales puii de la Agrisol deoarece produsele lor sunt recomandate si pentru cei mici, puii fiind hraniti cu produse naturale ceea ce influenteaza in mod pozitiv atat gustul si cat si textura carnii. Mie imi plac in mod deosebit produsele lor, asa ca vi le  recomand cu draga inima si voua!




Ingrediente pui la cuptor:

1 pui Agrisol cca 2 kg
2 linguri ulei masline
sare, piper
boia de ardei dulce
o capatana de usturoi

Mod de preparare pui la cuptor:

Spalam puiul cu apa rece si il tamponam cu prosoape de hartie ca sa indepartam excesul de apa.


Stropim puiul cu ulei de masline si il condimentam cu sare si piper atat la exterior cat si la interior. In interiorul puiului vom pune si capatana de usturoi pe care o vom taia in doua ca sa isi poata elibera aromele. Legam puiul cu sfoara alimentara.
Asezam puiul intr-o tava termorezistenta, cu pieptul in sus.


Dam puiul la cuptor la 250 grade pentru circa 60 minute. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit. La jumatatea timpului de coacere rotiti tava ca sa se friga uniform pe toate partile. Din cand in cand il mai puteti unge cu sosul ce se formeaza in tava ca sa capete  crusta frumoasa si rumena. Nu intoarceti puiul pe partea cealalta, nu puneti nimic in tava, veti vedea ca isi va lasa suficienta grasime.


Dupa 60 de minute scoatem puiul din cuptor, il lasam cateva minute deoparte apoi il putem taia. Noi am avut la garnitura cartofi aurii dar merge de minune cu orice fel de garnitura.





Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes