ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 oct. 2016

Chifle cu faina integrala de grau


Pentru ca ne place foarte mult paine cu faina integrala m-am gandit ca as putea pregati si chifle cu faina integrala pentru sandvisuri si se pare ca a fost o idee minunata pentru ca s-au bucurat de mare succes fiind mancate pana la ultim firmitura!
Evident si de aceasta data am folosit faina integrala de grau si seminte de la prietenii mei de la Solaris care imi sunt mereu aproape si ma incanta cu minunatele lor produse, ce nu ar trebui sa lipseasca din camara nimanui!
Va recomand si painea cu faina integrala de secarara, bagheta integrala cu spelta si chiflele pentru hamburgeri (click pe cuvintele subliniate pentru retete).


 


Ingrediente:
400 ml apa calduta
14 gr drojdie uscata
1 lingurita sare

Mod de preparare:





Eu am pregatit aluatul la masina de paine asa ca am pus mai inati ingredientele lichide apoi cele solide si am setat la programul 8, framantare si dospire. Daca framantati la mama amestecati faina cu sarea si drojdia si incepeti sa framantati adaugand apa calduta putin cate putin. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu o pelicula fina de ulei.


Framantam si impartim aluatul in noua bucati si formam chiflele. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand putina distanta intre ele. 


Le ungem deasupra cu apa si presaram semintele. 


Punem chiflele in cuptorul preincalzit la 220 grade si coacem chiflele circa 30 minute.


Chiflele sunt gata si sunt minunate fierbinti dar fi reci. Sunt perfecte chiar si pentru sandvisuri.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Eu sunt Viorel cam tot Vio dar la masculin si iti multumesc pentru initiativa esti un om bun mai invatam si noi cate ceva ,multumesc inca o data

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes