ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 oct. 2016

Placinte cu naut si legume


Cui nu ii plac placintele? Coborte parca dintr-un basm placintele au darul de a te smulge din realitatea de zi cu zi si a te duce in zona aia de confort unde poti visa cu ochii deschisi. Pentru mine placintele au miros de acasa si nici o terapie dn lumea asta nu cred ca ar putea avea efectul unei placinte, indiferent cu ce umplutura ar fi ea! Si fiindca vremea este neasteptat de rece pentru aceasta perioada a anului ce poate fi mai frumos decat sa te rasfeti intr-un weekend geros  cu o ortie de placinte.

Placintele mele de astazi sunt deosebit de gustoase, sunt foarte satioase si aduc un important aport nutritiv organismului atat de important in aceasta perioada.
Pe langa legumele atat denecesare in alimentatie placintele mele contin naut, o importanta sursa de proteina, ceea ce le face ideale pentru perioadele de post (daca renuntati lagalbenusuri) sau pentru cei ce au adoptat un regim de viata ovolactovegetarian.

 Si cum pentru un produs de calitate folosim ingrediente de calitate si eu am folosit cel mai bun naut de la Sun Food, conservele lor fiind suta la suta naturale, fara nici un fel de conservanti sau amelioratori.



Ingrediente placinte cu naut si legume:

400 gr aluat foietaj
! vanata 1 dovlecel verde (zucchini)
1 bucata praz
1 ardei capia
3 linguri ulei de masline
1 catel usturoi
sare de mare
piper mozaic
2 galbenusuri (optional)


Mod de preparare placinte cu naut si legume:





Incingem intr-o tigaie uleiul de masline si adauga usturoiul pisat si prazul taiat rondele. Le lasam doar cat sa isi elibereze aromele si adaugam vanata taiata cuburi, ardeiul taiat fasii si doovlecelul taiat felii. Le sotam doua minute la foc iute atat cat legumele sa ramana usor crocante.



Adaugam nautul din conserva, dupa ce l-am scurs in prealabil. Amestecam si lasam pe foc inca jumatate de minut cat sa se imbine aromele. Asezonam cu piper si sare de mare dupa gust..



Pregatim aluatul. Eu am folosit aluat foietaj cumparat. Daca le faceti in post cititi ingredientele sa va asigurati  ca este de post. Intindem aluatul cu un sucitor si decupam cercuri cam de marimea palmei.  Pentru un aspect mai frumos eu am decupat si cateva frunzulite.


Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle foarte tare la copt. Daca nu le faceti de post ungeti cercurile de aluat cu galbenus de ou batut cu o lingura de apa. Daca vor fi de post le ungeti doar cu putina apa.


Punem pe fiecare cerc de aluat cate o lingura de umplutura.


Punem celalalt cerculetdeasupra si presam bine marginile cu o furculita ca sa nu se desfaca la copt.  In mijloc intepam in cateva locuri cu furculita.


Ungem deasupra cu galbenus sau cu apapentru varianta de post. Lipim deasupra frunzulitele din aluat si punem placintelele in tava tapetata cu hartie de copt.


Puem placintele in cuptorul preincalzit la 200 grade si le coacem circa 20 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie.



Placintele noastre sunt gata de savurat si sunt minunate atat fierbinti cat si reci, deci suntideale si pentru pachetelul de serviciu!



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Arata minunat.am invitati la masa acum in perioada postului,si musai trebuie sa pregatesc de post.Tu esti ca intodeauna salvarea mea,ma straduiesc sa fie la fel de gustoase ca ale tale,Te tin la curent,.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes