ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 mai 2016

Pui Valdostana



Puiul Valdostana este un preparat italian, numele acestuia provenind de la regiunea Valle d'Aosta, situata in nordul Italiei. Din pacate puiul meu nu a primit o sedinta foto pe cinste, asa cum ar fi meritat, fiindca ne-am grabit sa il savuram cald, cat inca se intindea cascavalul si pieptul era moale si suculent.  Asadar va trebui sa ma credeti pe cuvant ca este fenomenal de gustos, e drept sunt multe calorii, dar o data pe an merita sa faceti o exceptie! Neaparat sa il incercati! Va recomand si pieptul de pui umplut cu jambon si cascaval, pieptul de pui la cuptor cu ardei si cascaval, cordon bleu din piept de pui sau pui Kiev. (dti click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Ingrediente

4 file-uri piept de pui
2 linguri faina
50 gr unt
200 gr ciuperci
50 ml vin alb
4 felii sunca
4 felii cascaval
8 felii rosii
sare, piper
rucola pentru servit





Mod de preparare:

Spalam file-urile de pui, le stergem cu servetele ca sa eliminam surplusul de apa si le dam prin faina. Rumenim puiul in untul bine incins, cteva minute pe fiecare parte.  Daca este cazul mai adaugati putin unt. Il  scoatem si il lasam deoparte


In untul in care  prajit puiul vom rumeni ciupercile. Cand sunt rumene adaugam vinul si lasam cateva minute. 


Transferam continutul tigaiii intr-o tava.


Asezam bucatile de pui si pe fiecare vom pune cate o felie de sunca presata. 


Adaugam apoi feliile de rosii. In multe retete am vazut ca se pune sos de rosii, mie insa mi-aplacut mai mult aceasta varianta.


Asezam deasupra feliile de cascaval. Ale mele erau foarte subtiri si de aceea am folosit patru.


Dam la cuptor pentru 10 minute la 180 grade, doar cat sa se topeasca frumos cascavalul.


Servim puiul pe un pt de rucola alaturi de cateva ciuperci.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Una din retetele preferate din copilarie ....minunat de delicioasa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta reteta cu ce se mai poata servi , in afara de rucola ? Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat mancarea la hotel la mare, acuma ca am gasit-o aici vreau sa incerc sa o prepar

    RăspundețiȘtergere
  4. Se mai poate servi si cu altceba in afara de rucola

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, depinde de gustul fiecaruia, daca vreti puteti servi si cu nori, alge uscate, sau cu kimchi, dar reteta italiana descrie sa fie servita pe un pat de salata verde, de care tip aveti disponibila!

      Ștergere
  5. pana la urma unde se pun rosiile? initial au fost pus cascavalul deasupra iar la preparatul terminat si taiat erau rosii peste cascaval ....la bucata taiata nu se vadea ca sub cascaval ar mai fi rosii! multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In imagini este mai mult decat evident, ordinea este: pui, sunca, rosii cascaval! Ce v-a derutat pe dumneavoastra este faptul ca, dupa ce s-a topit cascavalul, au inceput sa se vada si rosiile de sub el :)

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes