ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 mai 2016

Prajitura ingerilor



Prajitura ingerilor (Angel Cake) este o prajitura pufoasa, aerata, usoara ca un fulg si alba ca laptele, si cel mai probabil de la toate aceste caracteristici provine si numele ei. La origini e o prajitura englezeasca ce se pare ca a fost perfectionata mai apoi de americani. Practic este un chec din albusuri, ce se coace intr-o forma speciala, cu gaura in  mijloc, si deasupra prajiturii se poate pune o glazura dupa preferinte si eventual poate fi garnisita cu fructe de sezon. Prajitura ingerilor este o buna modalitate de a scapa de albusurile ramase, mai ales de sarbatori cand se aduna foarte multe. Si pentru cei ce nu stiu inca, o sa va spun ca toate albusurile ramase le puteti congela fara probleme si cand doriti sa le folositi doar le decongelati lasandu-le pur si simplu la temperatura camerei.
Daca nu stiti la ce sa mai folositi albusurile ramase va recomand sa incercati biscuitii cu cocos, checul cu albusuri si fructe confiate, checul cu albusuri si nuca,  checul cu albusuri, ciocolata si visine, pricomigdalele cu crema de ciocolata, sau celebri macaronsi. (dati click pe cuvintele subliniate pentru retete).


Ingrediente

350 gr albus (10 albusuri)
150  gr zahar pudra
100 gr faina
2 linguri zeama lamaie

pentru glazura si decor:

100 gr ciocolata alba
50 ml frisca lichida
capsuni
flori de soc





Mod de preparare:

Bateti albusurile pana devin spumoase. Daca intoarceti vasul albusul nu trebuie sa cada. Albusurile nu trebuie sa contina nici o urma de galbenus, vasul in care le bateti trebuie sa fie curat si uscat.


Adaugam jumatate din cantitatea de zahar pudra si zeama de lamaie si mixam.



Zaharul pudra ramas il amestecam cu faina, le cernem ca sa fie cat mai fin si  apoi incorporam in compozitia de albus cu o spatula sau cu o lingura de lemn, cu miscari circulare, de jos in sus. Amestecati cu grija, fara sa va grabiti,  ca sa nu se lase compozitia. Fiindca nu am avut o forma speciala eu am folosit o forma de tort cu diametru 32 in mijlocul careia am pus un cerc din metal, daca nu il aveti puteti folosi un borcan. eEu am tapetat cu hartie de copt, nu va sfatuiesc insa sa  faceti ca mine fiindca in urma coacerii prajitura nu a fost perfect dreapta, hartia de copt s-a strans la copt in partea de sus si marginile au iesit ondulate, cel mai bine ungeti forma cu unt. 
Punem compozitia cu lingura in tava, cu mare atentie, apoi nivelam.


Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 35 minute. Acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se raceasca. Rasturnam apoi cu fundul in sus pe un platou. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida intr-un vas pe baie de aburi si glazuram prajitura.


Decoram cu capsuni si flori de soc.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. blatul de la prajitura ingerilor se coace cu usa de la cuptor intredeschisa?
    zaharul nu se bate cu albusurile, se pune impreuna cu faina, nu am mai intalnit o astfel de reteta motiv pentru care va pun aceste intrebari,blatul arata superb, multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, usa cuptorului va ramane inchisa pe perioada coacerii. O parte din zahar se bate cu albusurile, o parte se amesteca cu faina.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes