ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 mai 2016

Mancare de spanac cu orez



Unii copii mananca doar litere, si nu, din pacate nu e doar o metafora, e crudul adevar! In romania unui din 8 copii de la sat se culca seara flamanzi si sta in puterea noastra sa ii ajutam! Doneaza 2 euro trimitand un sms la 8844 cu cuvantul PAINE si asigura o masa calda unui copil din mediul rural!
Cu doar 2 euro am pregatit si eu o masa calda pentru un copil, imaginati-va ca datorita voua un copil nu ar mai fi nevoit sa se culce flamand si ar beneficia si el de o astfel de masa, haideti sa corectam impreuna viitorul Romaniei si sa le dam acestor copii  o sansa!  Nu fi nepasator, doneaza!
Mai multe detalii despre aceasta campanie gasiti aici.






Ingrediente:

1 piept pui
1 lingura faina
1/2 kg spanac
50 gr orez
1 ceapa
1 ou
1 lingura bulion
sare, piper

Mod de preparare:





Spalam pieptul de pui si il desfacem in patru. Condimentam cu sare si piper si  dam prin faina. Prajim puiul in doua-trei linguri de ulei pana devine auriu. Il scoatem pe o farfurie si il pastram la cald.


Tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei pana devine sticloasa. Adaugam orezul. Lasam cateva minute pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca orezul.

Oparim spanacul (punem spanacul cateva secunde intr-o oala cu apa clocotita). Il scurgem si il adaugam peste orez.


Completam cu apa adaugam sare si piper si lasam sa fiarba. 


Cand este aproape gata adaugam bulionul. Oul il batem si apoi il punem peste spanac amestecand imediat. Lasam sa mai fiarba doua trei minute si mancarica noastra de spanac este gata. O servim alaturi de pieptul de pui.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Eu am făcut două variante: cu bulion și fără bulion... Parcă cea fără bulion a fost mai gustoasă... Dar totul depinde doar de gusturi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pot folosi spanac congelat?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes