ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 mai 2016

Pulpa de vitel innabusita in vin


Carnea de vitel este ceva mai pretentioasa, mai ales atunci cand  este de la un vitel crescut in curte si nu cumparata din magazin, dar daca este preparata corespunzator atunci poate fi foarte gustoasa si aromata.
Da, stiu, bucatarii zic ca o friptura de vita trebuie sa fie facuta mediu si sa fie rosie la mijloc, ei bine eu nu sunt bucatar si, desi mie imi place carnea preparata putin mai in sange, sotului meu ii pace doar cea bine facuta!
Ei bine pulpa de vitel innabusita in vin este deosebit de gustoasa si incredibil de frageda, o friptura deosebita de care va veti indragosti!


Ingrediente:

1 kg pulpa vitel
250 ml vin rosu
1 crenguta rozmarin
2 catei usturoi
sare de mare 
piper proaspat macinat
100 ml ulei pentru prajit


Mod de preparare:





In functie de cat de mare este pulpa o vom taia in 3-4 bucati dreptunghiulare. Punem intr-un wok 100  ml ulei si rumenim carnea in uleiul incins la foc iute, astfel incat sa formeze o crusta si sucurile sa fie pastrate la interior.


Dupa ce crusta a fost formata adaugam cateii de usturoi, rozmarinul, sarea si piperul.


Adaugam vinul.




Punem capacul si lasam la foc mediu. Daca va scadea sosul si carnea nu este gata adaugam putina apa fierbinte. 


Friptura mea a fost gata in 35 minute, depinde insa foarte mult si de carne, asadar cel mai bine verificati. Am servit friptura de vitel pe un pat de fasole verde sote.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes