ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 oct. 2015

Trio de ciocolata la pahar



 Trio de ciocolata la pahar e un desert decadent, demn de mesele festive si nu numai. Un desert ciocolatos si foarte gustos, usor de facut, acest desert necesita doar putina atentie si o ciocolata de calitate si cu siguranta va va reusi fara probleme. Daca doriti puteti adauga diverse arome: cafea, rom, vanilie, scortisoara, cardamon, etc.
Fac o precizare legata de timpul de racire la frigider al cremei, unele frigidere racesc mai repede unele mai greu asa ca nu pot da un timp exact, fiecare isi cunoaste propriul frigider. La mine de exemplu cat am pregatit una din creme numai bine s-a intarit cealalta. Daca stiti ca frigiderul vostru raceste mai greu asteptati mai intai sa se intareasca crema de la frigider si abia apoi va apucati sa o pregatiti pe urmatoarea.

Ingrediente:

pentru crema de ciocolata amaruie:

200 gr ciocolata amaruie
100 ml smantana lichida pt frisca
100 ml frisca batuta

pentru crema de ciocolata cu lapte

200 gr ciocolata cu lapte
100 ml smantana lichida pt frisca
100 ml frisca batuta

pentru crema de ciocolata alba

200 gr ciocolata alba
100 ml smantana lichida pt frisca
200 ml frisca batuta





 Mod de preparare:

Incalzim  smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere fara a o lasa insa sa fiarba. Dam deoparte de pe aragaz si adaugam ciocolata amaruie rupta bucatele si amestecam imediat energic pana se topeste toata ciocolata. Lasam sa se racoreasca.


Batem smantana lichida cu mixerul pana devine frisca. Adaugam peste frisca batuta crema de ciocolata amaruie si incorporam. Nu adaugati crema de ciocolata calda fiindca se va inmuia frisca.


Cu ajutorul unui pos punem in pahare un strat de crema.Dam la frigider paharele si cat timp stau paharele la frigider pregatim urmatorul strat.


Procedam intocmai cu ciocolata cu lapte. Dupa ce omogenizam compozitia lasam sa se racoreasca.


Adaugam crema de ciocolata cu lapte peste frisca batuta si incorporam cu ajutorul unei spatule.


Cu ajutorul posului punem urmatorul strat in pahare.


Procedam la fel cu crema de ciocolata alba, aici insa va trebui si mai mare atentie fiindca ciocolata alba este mai pretentioasa. 


Adaugam crema de ciocolata peste frisca batuta, omogenizam si dam la rece. Spritam apoi cu ajutorul posului ultimul strat de crema  in pahare si dam la frigider pana in momentul servirii.



Radem deasupra ciocolata si garnisim cu frunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Buna ziua!cam cate pahare ies din reteta specificata mai sus.Va multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!Cate pahar v au iesit din ingredientele specificate?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes