ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 oct. 2015

Briose aperitiv cu porumb, prosciutto si parmezan



Toamna, in zilele mohorate ador sa aprind cuptorul si sa coc ceva bun. Caldura degajata, mirosul ce razbate din cuptor, placerea de a savura ceva cald si bun ma binedispun si ma inveselesc.
Intr-o astfel de zi am copt si aceste minunate briose aperitiv, gustoase si satioase, perfecte pentru pachetelul pentru scoala sau pentru serviciu sau pentru o simpla gustare intre mese. 
Si evident din compozitia lor nu putea sa lipseasca porumbul dulce de la Sun Food, preferatul nostru dar mai ales al copiilor. Pe langa faptul ca e foarte bun la gust porumbul Sun Food e suta la suta natural fiind conservat prin metode traditionale si necontinand nici un fel de aditivi alimentari.





Ingrediente:

2 oua
50 ml ulei
200 ml lapte
200 gr faina
1 lingurita praf copt
100 gr prosciutto
50 gr parmezan
1 ardei capia
cateva fire ceapa verde
sare dupa gust


Mod de preparare:





Radem parmezanul, tocam marunt ceapa iar ardeii si prosciutto le taiem fasii.





Batem ouale cu uleiul si laptele. Adaugam faina si praful de copt si sare dupa gust. Adaugam apoi parmezanul, ardeiul ceapa si prosciutto.


Scurgem porumbul si il adaugam in compozitie.


Omogenizam si obtinem o compozitie asemanatoare celei de chec.


Asezam hartiutele pentru briose in forme si turnam cu o lingura compozitia.

Punem briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade cu ventilatie timpde 30 minute.



Delicioase, pufoase, gustoase, satioase, perfecte pentru pachetelul si nu numai!


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Buna, cate briose ies din aceste ingrediente?
    Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, mie mi-au iesit 9 briose mari, am avut haartiute ceva mai inalte si am pus mai multa compozitie in fiecare, daca pui mai putina compozitie in fiecare forma iti vor iesi lejer 12 briose.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes