ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 sept. 2015

Gogosi cu branza


Gogosi cu branza in unele zone, langosi in altele sau placinte cu branza la tigaie. Eu le stiu simplu, gogosi cu branza, oricum indiferent de denumire sunt delicioase!

Ingrediente:

pentru aluat:

600 gr faina
2 oua
200 ml lapte
100 gr zahar
7 gr drojdie uscata
50 gr unt topit

pentru umplutura:

250 gr branza dulce de vaci
2 oua
100 gr zahar
50 gr stafide
1 pastaie vanilie






Mod de preparare

Pentru framantare si dospire eu am folosit masina de paine.Am introdus in cuva masinii mai intai ingredientele umede apoi cele uscate si am folosit programul pentru framantare, 8 (dough) in cazul meu. Daca faceti aluatul la mana puneti intr-un vas faina si faceti o gaura in mijloc.  Adaugati laptele caldut in care ati topit zaharul si drojdia si ouale batute usor.  Incepeti sa framantati adaugand untul topit putin cate putin. Dupa caz e posibil sa intre mai putina faina sau mai multa. Daca e prea vartos aluatul mai adaugati lapte, daca e prea moale mai adaugati faina. Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantam pana obtinem o bila compacta.


Impartim in mai multe bile de aluat, depinde cat de mari vreti sa faceti gogosile. Eu am facut 8, mari cat tigaia.
Branza de vaci scursa bine o amestecam cu zaharul, ouale, stafidele si semintele pastaii de vanilie. Daca nu avti pastaie de vanilie puteti folosi extract sau esenta de vanilie. Daca branza e mai apoasa puteti adauga 1-2 linguri de gris in compozitie.
Intindeti o foaie rotunda de aluat si intindeti in mijloc umplutura. Nu puneti foarte multa fiindca va curge la copt.


Suprapuneti aluatul parte peste parte.


Presati bine marginile cu o furculita ca sa nu se desprinda la prajit.


Prajim gogosile pe ambele parti in baie de ulei bine incins.


Minunate atat calde cat si reci!


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. O sa le încerc si eu sper săli iasă ca îmi plac foarte mult gogoșile cu brânză mulțumesc ca ai postat rețetă pe blog

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes