ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 aug. 2015

Prajitura simpla cu prune


Prajiturile simple sunt uneori cele mai gustoase! Blatul pufos, prunele dulci acrisoare sunt o combinatie atat de potrivita incat iti vei dori inca una si inca una. In plus se face atat  de usor incat si cea mai nepriceputa gospodina s-ar descurca de minune.
De data asta  prunele au fost vedetele dar le puteti inlocui cu mere, piersici, caise, visine, capsuni sau orice alte fructe va plac cu conditia sa fie dulci-acrisoare.

Ingrediente:

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri apa
16 linguri faina
1 pastaie vanilie
1 lingurita praf copt




1/2 kg prune

Mod de preparare:

Separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol si adaugam zaharul.


Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand compozitia va deveni cremoasa. Adaugam apa.


Adaugam  semintele pastaii de vanilie. Daca nu aveti pastaie de vanilie puteti pune esenta de vanilie, de rom, etc. Punem faina putin cate putin si omogenizam. Odata cu faina adaugam si praful de copt. In mod normal ar trebui sa creasca si fara praf de copt, depinde insa foarte mult si de cuptor.
Vom obtine o compozitie mai groasa decat cea de chec.


Batem albusurile spuma. Le adaugam peste aluat amestecand cu o spatula pana cand le incorporam in aluat. Nu folositi mixerul.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 20/28)


Desfacem prunele in doua si indepartam samburii. Asezam deasupra jumatatile de prune lasand putin spatiu intre ele. 

Dam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute sau pana prajitura este rumenita usor deasupra. Cel mai sigur faceti proba scobitorii.


Lasam prajitura sa se raceasca apoi o taiem cuburi. Optional o puteti pudra cu zahar.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes