ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 aug. 2015

Sos de rosii pentru paste si pizza


Secretul unei pizza perfecte sau a unor paste minunate e intotdeauna sosul, cu cat acesta este mai gustos cu atat pastele sau pizza vor fi mai bune! 
Si cum uneori avem pofta de paste sau pizza iar timpul nu ne permite sa mai facem sosul, cel mai indicat este sa pregatim sosul din vreme si sa il depozitam pentru iarna in camara astfel avandu-l tot timpul la indemana. In plus in aceasta perioada rosiile sunt atat de dulci si bune incat vom obtine cel mai delicios sos.
Ingredientele nu e musai sa fie exacte, daca nu respectati cantitatile asta nu va influenta reusita sosului, eu am adaugat  condimentele de exemplu dupa propriul gust pana am considerat ca este perfect. Daca vreti sosul putin mai picant adaugati si ardei iute dupa gust in ecuatie, la noi mananca si copiii asa ca nu am pus.  Plante aromatice din pacate nu am avut proaspete, sosul a iesit insa foarte bun si cu cele uscate, la plic de la Kotanyi. Daca aveti proaspete nnu ezitati insa sa le folositi sosul va avea o savoare aparte.


Ingrediente:

5 kg rosii
100 ml ulei de masline
50 gr zahar
1 lingura otet
3 cepe mari
1 capatana usturoi 
1 lingura oregano
1 lingura busuioc
1 lingura cimbru
1 lingura boia de ardei 
sare dupa gust





Mod de preparare:

Spalam rosiile si le taiem in sferturi.



Dam rosiile prin masina de rosii cu separator si sucul obtinut il punem intr-o oala incapatoare, de preferat cu fund dublu. Fierbem sucul de rosii l foc mic pana ce va scadea ajungand la consistent unui sos. Amestecam din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
Adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, uleiul de masline, condimentele, zaharul si otetul si dam in cateva clocote. Zaharul si otetul au rolul de a corecta aciditatea sosului. 



Cand sosul este gata il turnam fierbinte in vasul robotului de bucatarie si il mixam pana devine un sos fin. Procedeul nu este obligatoriu, eu l-am vrut mai fin ca sa manance si copiii. Tot fierbinte il turnam in sticle si infiletam bine capacele. Eu am folosit sticle de nectar, bine spalate si uscate in cuptorul cald in prealabil. 
Punem intr-un vas mai inalt un prosop pe fund si asezam sticlele. Turnam apa cat sa le acopere cam trei sferturi si dam in cateva clocote. Procedeul se numeste sterilizare si are rolul de a pastra sosul timp indelungat.

Lasam sticlele sa se raceasca si apoi le depozitam in camara. Eu am folosit sticle de nectar de 330 ml fiindca am vrut portii mici, ca cat folosesc odata la pizza sau la paste.  Din 5 kg rosii am obtinut 9 sticlute, depinde insa si de felul rosiilor si de cat de mult le fierbeti.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes