ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 aug. 2015

Tort cu piscoturi, crema de iaurt si piersici


Un tort usor, racoros, de vara, desertul perfect intr-o zi torida, tortul cu piscoturi, crema de iaurt si piersici pe langa faptul ca e foarte usor de facut este atat de gustos incat iti vei dori inca o feliuta, si inca o feliuta pana vei realiza ca s-a terminat. 

E tortul perfect pentru copii, nu e deloc dulce, e plin cu fructe din compot in interior si fructe proaspete la exterior, e un desert cum nu se poate mai bun. Pentru prepararea lui am folosit compot de piersici decojite in sirop slab indulcit de la Sun Food, un compot fara conservanti foarte, foarte gustos si care le place extraordinar de mult copiilor.
Ne-am delectat cu acest tortulet minunat cu ceva vreme in urma cand mi-am sarbatorit ziua de nastere si profit din nou de ocazie sa va multumesc din nou pentru sutele de mesaje!


Ingrediente:

pentru blat:

250 gr piscoturi Savoiardi
100 ml sirop din compot

pentru crema:

250 gr iaurt
250 gr smantana dulce pentru frisca
50 gr zahar pudra
1 pastaie vanilie
4 jumatati piersici din compot
20 gr gelatina granule

pentru jeleu:

siropul si piersicile ramase din compot
10 gr gelatina granule

pentru decor:

4-5 piersici
cateva crengute menta







Mod de preparare:

Trecem rapid piscoturile prin sirop. 


Asezam piscoturile insiropate in forma de tort cu margini detasabile.


Mixam smantana dulce pentru frisca impreuna cu zaharul pana incepe sa devina ferma. Adaugam iaurtul bine scurs si amestecam. Atentie, iaurtul trebuie sa fie la temperatura camerei, nu direct din frigider.
 Punem semintele pastaii de vanilie si omogenizam comozitia. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o adaugam in crema si amestecam energic ca sa se repartizeze uniform in toata compozitia. Gelatina nu se adauga fierbinte in crema!


Taiem cubulete piersicile din compot si le incorporam in crema.


 Turnam crema peste piscoturi si nivelam. Dam la frigider sa se intareasca.


Siropul si piersicile ramase le mixam cu un blender vertical si in compozitia rezultata adaugam gelatina preparata conforrm indicatiilor de pe ambalaj. Turnam jeleul deasupra cremei si dam din nou la frigider sa se intareasca.


Decoram cu feliute de piersici si crengute de menta.


Distribuie daca iti place:

9 comentarii :

  1. Ce dimensiune are forma de tort?

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani si la multe retete minunate!
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani si la multe retete minunate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow!!! Arata absolut delicios! Abia astept sa incerc reteta in acest sfarsit de saptamana cu ocazia Sf. Marii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicios! Vreau și eu sa îl fac curand. Ce iaurt ai folosit? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua, ce inseamna "Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj"?, Conform ambalajului gelatina se prepara in 250ml apa la fiecare 5g, asta inseamna ca la crema de la tort 20g gelatina trebuie preparata in 1kg de apa si nu cred ca asta ati facut si dumneavoastra :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recititi va rog cu atentie indicatiile de pe ambalaj si o sa vedeti ca sunteti intr-o grava eroare! Pe ambalaj scrie ca 10 g de gelatina sunt pentru 500 ml lichid, in nici un caz ca ca se prepara in 500 ml de apa! :)

      Ștergere
  7. La 250g smântână și 250g iaurt se folosesc 2 plicuri de gelatină (un plic are 10g) dizolvate în 200ml suc sau compot.Apoi gelatină se adaugă în crema de iaurt și frișcă. A ieșit super. Am folosit aceasta rețetă de multe ori. Copiii mei o adora.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes