ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 aug. 2015

Paste Quatro Formaggi


Paste quatro formaggi, mai exact paste cu patru braanzeturi e o  reteta atat de simpla dar atat de minunata, atat de gustoasa cum rar mai intalnesti. Combinatiile de branzeturi le dau acestor banale paste o savoare aparte, transformandu-le intr-un pranz sofisticat.

Eu am combinat gorgonzola, mozzarella, parmezan si brie insa fiecare e liber sa puna ce-i place sau ce are la indemana. Ca sa le dau totusi o nota eleganta si sa nu arate prea banal am mesterit rapid un biscuite de parmezan, practic doar parmezan ras intr-o tigaie si rumenit putin la foc mic, nu e obligatoriu, daca vreti insa sa impresionati auditoriul  as zice sa nu renuntati la el.





Ingrediente:

250 gr tagliatelle
50 gr parmezan
100 gr mozzarella
125 gr brie
125 gr gorgonzola
25 gr unt
200 ml smantana pt gatit
piper proaspat rasnit




Mod de preparare:

Topim untul intr-o tigaie si adaugam branzeturile taiate cubulete.


Dupa ce branzeturile s-au topit adaugam smantana de gatit si dam intr-un clocot. Adaugam piperul. De sare nu este nevoie fiiindca sunt suficient de sarate branzeturile. Smantana de gatit eu am folosit LaDorna, este lichida, e in cutiute de carton in general si se gaseste in supermarketuri ( a nu se confunda cu smantana pt frisca.


Fierbem tagliatelele conform indicatiilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le adaugam in sos.


Amestecam imediat pentru ca pastele sa absoarba sosul.


Cremoase, gustoase, satioase. Daca decideti sa faceti si biscuitele de parmezan razuiti 50 gr de parmezan intr-o tigaie antiaderenta (tigaia sa fie rece). Dati parmezanului ce forma doriti si puneti tigaia pe aragaz la foc mic pana se rumeneste usor. Luati biscuitele cu o paleta si fie il rulati cat este cald inca, fie il lasati sa se intareasca si apoi il folositi la decor.



Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Arata super si pare foarte simplu de facut. O sa incerc si eu. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eo mancare perfecta pentru sezonul rece. Mie imi place cu penne.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubesc reteta asta, desi nu folosesc tot timpul 4 tipuri de brinza, ci 2 sau 3 ( ce am si eu prin frigider, de cele mai multe ori cheddar si Chester date prin razatoare). La modul cel mai sincer va intreb, fara sa par prost sau snob, nu e periculos caragenanul din smantana lichida la dorna? eu foloseam tot timpul cutiuta de 200ml, 32%, mai gras, mai gustos. Cu toate astea am intels ca ar fi foarte periculos unul din ingredientele din aceasta smantana uht, respectiv caragenanul. putin lapte proaspat sa mai subtieze sosul nu ar fi indeajuns? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Pote gresesc dar imi asum alegerea, eu fac parte din categoria persoanelor care au convingerea ca trebuie sa avem un echilibru in toate si ca ceea ce este cu masura nu ne omoara. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim mult pentru reteta, am facut si a iesit o minunatie. Foarte folositoare au fost detaliile legate de modul in care se face "biscuitele" din parmezan

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna,

    Am facut si eu reteta si este intr-adevar gustoasa!!!!! Usor de preparat si......usor de mancat :)
    Multumim pt. reteta! Am savurat-o cu intreaga familie :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, pentru cate persoane este reteta? as dori sa o fac pentru in jur de 30-35 de oameni si as dori sa stiu proportiile intiale. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte intens gustul acestor paste datorat multor tipuri de branza din reteta. Prezentarea e super.
    Recomand!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am incercat o si eu in weekend. A rezistat vreo 15minute... Desi eu am exagerat putin cu cantitatile de branza, si a iesit sos mai mult. Ideea cu biscuitele e dementiala.
    Merci pt reteta.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes