ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 iul. 2014

Budinca de chia cu zmeura


Va povesteam ieri aici despre un mic dejun sanatos de la Solaris, pe baza de grau si goji si pin. Astazi va propun o alta varianta sanatoasa de mic dejun, pe baza de seminte de chia.
Pentru cei nu stiu semintele de chia sunt un adevarat miracol al naturii, o resursa nebanuita de vitamine si minerale continand  de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele si de 3 ori mai mult fier decat spanacul.
foarte usor de digerat, semintele de chia contin fibre oferind astfel senzatia de satietate. 
Le puteti adauga in salate sau in mixurile de cereale.


Ingrediente:

250 ml lapte
3 linguri seminte chia 
2 linguri miere albine
250 gr zmeura







Mod de preparare:

Punem laptele si mierea intr-un vas si adaugam semintele de chia. Lasam cateva ore la hidratat, timp in care amestecam energic din cand in cand. Semintele se vor umfla si vor avea o consistenta gelatinoasa.



Zdrobim o parte din zmeura si asezam cate un strat pe fundul paharelor.




Asezam deasupra budinca de chia si mai adaugam din loc in loc cateva bobite de zmeura. 


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Intr-adevar sunt foarte sanatoase semintele de chia. Si eu le folosesc dar pana acum nu le-am pus la hidratat in lapte ci doar in apa sau suc de fructe. Am sa incerc si eu varianta asta de budinca cu lapte. Cred ca e mai gustoasa asa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena Hîrbovanu05 iulie, 2014 18:22

    Am încercat câteva din reÈ›etele tale È™i pot să mă laud că au ieÈ™it FOARTE bine,reÈ›etele sunt foarte explicite.....am postat imagini,dar pe FB pentru prietenii mei.....azi site-ul a făcut un sondaj de opinie,în care suntem întrebaÈ›i dacă suntem de acord ca tu(È™i alÈ›ii)să postaÈ›i ......cred că È™tii că am dat clic pe maxim......am scris,experimentat,recomandat reÈ›etele tale !!!Sunt foarte mulÈ›umită ca am de unde „culege!”idei pentru diverse mese în familie,festive,sau numai pentru plăcerea de a găti !

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent ! Maine fac si eu ! Voi incerca cu lapte de cocos facut in casa :)

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes